Haberler

"Ülkücü gençlik sokakta olmayacaktır"

Haber Tarihi: 17 Oca 2015

"Ülkücü gençlik sokakta olmayacaktır"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 11. Dönem Sertifika Töreni'nden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli, "Olayların içerisine MHP'yi çekme gayreti, eskiden beri vardır." dedi. Bahçeli sözlerini "MHP ve ülkücü gençlik, sokakta olmayacaktır" diyerek sürdürdü.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti yönetimini, Davutoğlu olmaksızın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplamasını nasıl değerlendiriyorsunu" sorusu üzerine Bahçeli, şöyle konuştu:

"Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın anayasal hakkını kullanmasına söyleyeceğimiz söz yoktur. Çünkü Anayasamıza göre, cumhurbaşkanları arzuladıkları takdirde Bakanlar Kurulu toplantısına katılır, görüşlerini ortaya koyabilir, arzuladıkları bilgiyi alabilir. Ancak bunu bir sistem değişikliği amacına yönelik bir adım olarak kullanıyorsa başta Ahmet Sani Beyefendi olmak üzere Sayın Başbakan'a ve Bakanlar Kuruluna bir hakarettir, TBMM'ye bir hakarettir."

Bahçeli, toplantının Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapıldığı tekrar ifade edilince "Saray, herkese açık hale geldi. Kaçak yapılmış bir saraya kaçak yoldan girmek mümkün" dedi.

İstanbul'da meydana gelen ve MHP'li bir ilçe başkanının da ilgisi olduğu öne sürülen saldırıya ilişkin soruyu yanıtlarken "Öyle bir saldırı, bizim teşkilatlarımızın bilgisi dahilinde gelişmiş bir olay değildir. Olayların içerisine MHP'yi çekme gayreti, eskiden beri vardır. MHP ve ülkücü gençlik, sokakta olmayacaktır" diye konuştu.

Bir gazetecinin "Mehmet Ali Şahin, Hazreti Muhammed ve sakal-ı şerifle ilgili kıl, tüy gibi ifadeler kullandı. Neler söylemek istiyorsunuz" sorusuna Bahçeli, "Eskiden beri yakışık almayan sözlerin sahibidir. Muhatap almak dahi doğru değildir" cevabını verdi.

Bahçeli, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in Sivil Dayanışma Platformu'nun ilanı ile ilgili sözlerine ilişkin soru üzerine şunları söyledi:

"Sayın Meclis Başkanımız Cemil Çiçek Beyefendi, TBMM'nin Başkanı olarak milli iradenin tecelli ettiği yerin sorumlusu, başkanı olarak doğru bir tespit yapmıştır. Milli irade, Meclis'tedir, ilan yoluyla sağlam irade gibi sapmalarla millet aldatılamaz."

"Gazetelerin de biraz dikkatli olması lazım"

"Bir gazeteye saldırılmasını basın özgürlüğü adına nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusunu yanıtlarken Bahçeli, "Gazetelerin de biraz dikkatli olması lazım. Bir karikatür yayınlamasını doğru bulmak, Adalet ve Kalkınma Partisinin ekmeğine yağ sürmek demektir" dedi.

Bahçeli, saldırıya uğrayan gazetenin, Yeni Akit olduğunun ifade edilmesi üzerine, "Onları takip etmedim, bilemiyorum" ifadesini kullandı.

Bir başka gazetecinin "Rıza Sarraf'ın bir otel adresinin bulunduğu kağıtla Zafer Çağlayan'dan saatin parasını aldığı yönünde ifadesi var. O, delil olarak kabul edildi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna Bahçeli, "Bugün olmasa yarın Yüce Divan'a geldiklerinde hepsiyle görüşürüz. Merak etmeyin" yanıtını verdi.