Haberler

"Bazı oyunculardan sıfır katkı olunca"

Haber Tarihi: 10 Oca 2015

"Bazı oyunculardan sıfır katkı olunca"

Galatasaray Liv Hospital'ın başarılı koçu Ergin Ataman yine olay açıklamalarda bulundu. Grup maçlarını değerlendiren Ataman, "Gelip burada Real Madrid’i yenmek çok büyük bir sürpriz olurdu. Ben, Son 16’larda hiçbir takımın gelip de burada Real Madrid’i kolay yenebileceğini düşünmüyorum" diye konuştu.

Maç içinde bazı oyuncularının performansından memnun olduğunu ancak bazılarından hiç katkı alamadıklarını vurgulayan Ataman, "Patrick Young, Aleks Mariç, Justin Carter gibi Avrupa Ligi’nde ilk kez oynayan oyuncuların bir an evvel bu tempoya alışmaları gerekiyor. Bugün çok hata yaptılar. Beni ilerisi için endişelendiren en önemli nokta bu" ifadelerini kullandı.

"Bazı oyunculardan sıfır katkı olunca"

Ataman, Real Madrid maçına ilişkin de şu değerlendirmeyi yaptı: İlk periyotta iyi hücum edip onların hızlı hücumlarını durdurmayı planlamıştık ve bunu başardık. Ama ikinci periyotta oyuna giren oyunculardan hiç verim alamadık. Young, Carter, Pocuis ve Ender’den sıfır katkı olunca, ikinci periyot fark yedik ve moralimiz düştü. Devre sonuna kadar da toparlayamadık. Korktuğumuz başımıza geldi ve hızlı hücumlardan ilk devrede 55 sayı yedik. İkinci devre topu daha iyi çevirip Real Madrid’in temposunu düşürmeyi başardık.

Ege başta olmak üzere süre alan genç oyuncularımız da savunma direncine katkı verdi. Ancak Ender’in bulduğu zor 3’lükler dışında sayı üretmekte zorlandık. Farkı 10’a kadar indirmiştik ve bunların bir kaçını sayı yapabilsek maça ortak olabilirdik. Ama başaramadık ve yenildik.

Öte yandan Ataman, E grubunda ilk 4’e kalmak için hedeflerini "toplamda 7 ve ya 8 galibiyet" olarak açıklarken, "Zor bir gruptayız. Seyircisiz oynayacağımız Alba Berlin maçını da atlatabilirsek daha sonra taraftarın da vereceği ivmeyle kendi sahamızda belki 1 fire ile sonuca varabiliriz. Deplasmanda da bir maçı kazanmamız gerek" yorumunu yaptı.