Haberler

"Deplasmanda biz kazanırdık"

Haber Tarihi: 6 Oca 2015

"Deplasmanda biz kazanırdık"

Galatasaray-Beşiktaş derbisinin yankıları sürüyor. Beşiktaşlı yöneticiler, Fenerbahçe ve Galatasaray yenilgilerinin faturasını Atatürk Olimpiyat Stadı'na kesti.

Siyah-beyazlı idareciler derbi maçtan sonra gerçekleştirilen kapsamlı durum değerlendirmesinde çarpıcı yorumlar yaptı, “Derbileri ezeli rakiplerimizin sahasında oynasaydık belki de biz kazanırdık. Zemin ve hava şartları nedeniyle bu statta galip gelmemiz çok zor. Burası bir futbol stadı değil” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe’den sonra Galatasaray’a da 2-0 mağlup olan Beşiktaş’ta şok yenilgilerin faturası Atatürk Olimpiyat Stadı’na çıkarıldı. Siyah-beyazlı yönetim, Olimpiyat Stadı’nın bozuk zemini ve siyah-beyazlı taraftarların burada oynanan maçlara beklenen düzeyde ilgi göstermemesi nedeniyle başarısız sonuçların alındığı görüşünde birleşti.

Galatasaray derbisinin ardından durum değerlendirmesi yapan ve Süper Lig’in 2. yarısı için stat konusundaki çözüm paketlerini masaya yatıran siyah-beyazlıların çarpıcı ifadeler kullandığı belirlendi. Olimpiyat Stadı’ndan şikayetçi olan idarecilerin, “Derbileri rakiplerimizin sahasında oynasaydık belki de kazanırdık. Bu statta galip gelmemiz çok zor. Çünkü hem saha hem hava şartları çok kötü. Bunun üstüne tribünler çok geniş olduğu için ne kadar bilet satarsan sat içi bomboş gibi geliyor. Burası bir futbol stadı değil” yorumunu yaptıkları öğrenildi.

Başakşehir ve Konya

Beşiktaşlı yöneticiler, Olimpiyat Stadı’nın rakipler için önemli bir avantaj olduğunu da dile getirdi. Siyah-beyazlı futbolcuların, Olimpiyat Stadı’ndan psikolojik olarak olumsuz yönde etkilendiklerine vurgu yapan idareciler bu durumun yaşanan puan kayıplarında başrolü oynadığını savundu.

Siyah-beyazlılar yapılan toplantıda Süper Lig’in ikinci yarısında iç saha maçlarının Başakşehir Fatih Terim ve Konya Torku Arena’da dönüşümlü oynanması konusunda görüş birliğine vardı. Beşiktaş Yönetimi’nin ligin ikinci yarısında tüm iç saha maçlarını bu iki statta oynamak için Başakşehir ve Torku Konya kulüpleriyle görüşmelere devam ettiği vurgulandı.