Haberler

"Emniyet görevlilerinin kurşunuyla ölmesi söz konusu değil"

Haber Tarihi: 15 Oca 2015

"Emniyet görevlilerinin kurşunuyla ölmesi söz konusu değil"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün Cizre'de 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın öldürülmesi hakkında açıklama yaptı. Davutoğlu açıklamasında; "Biraz önce İçişleri Bakanımızdan da daha detaylı bilgi aldım. Cizre'de hayatını kaybeden çocukla ilgili burada net olarak ifade etmek istiyorum, bunun, herhangi bir şekilde emniyet görevlilerimizin kurşunlarıyla öldürülmesi söz konusu değil. Orada ne fiili bir müdahale ne de gaz kullanımı söz konusu oldu" diye konuştu.

"CİZRE'DE TEKRAR GERGİNLİK YARATMAYA ÇALIŞANLAR PROVOKATÖRLERDİR"

Başbakan Davutoğlu, "Bu konuda açıklamalar yapıldı, araştırmalar da devam ediyor ama böyle bir iddia, spekülasyon üzerinden Cizre'de tekrar gerginlik yaratmaya çalışanlar provokatörlerdir. Türkiye'nin her bir ilçesi, beldesi, sokağı aynı ölçüde, kamu düzeni anlamında aynı önemi taşır. Bunun için de Cizre'de alınması gerekecek tedbirler ne ise hepsinin alınması talimatını da verdik. Türkiye'de hiçbir ilçenin, köyün, sokağın ve orada yaşayan vatandaşlarımızın kamu düzeni anlayışı dışında olduğu kabul edilemez, böyle bir şey olmaz. Daha önce Cizre'de iki taraf arasında çatışmaların nelere yol açabileceği ortaya çıktı. O bakımdan her şeyden önce vatandaşlarımızı sükunete davet ediyorum, Cizre'de ve bütün Türkiye'de. 6-7 Ekim olayları benzeri provokasyonlara yönelinmemesi konusunda dikkatli davranmaya davet ediyorum" dedi.

"KARARLILIĞIMIZDAN KİMSENİN ŞÜPHE VE TEREDDÜT ETMEMESİ LAZIM"
Başbakan Davutoğlu, "Yine bundan sonra da Cizre'de de her türlü tedbiri alarak, kamu düzenini orada da her şekilde sağlamak konusunda da kararlılığımızdan kimsenin şüphe ve tereddüt etmemesi lazım" diye konuştu.