Haberler

"Müslümanım laik bir cumhuriyet çocuğuyum''

Haber Tarihi: 13 Oca 2015

"Müslümanım laik bir cumhuriyet çocuğuyum''

Eski A milli Takımın'ın teknik direktörü olan ve olaylı şekilde yolları ayrılan Abdullah Avcı, takımın başına getirilişinden ayrılmasına kadar yaşadığı olayları anlattı. 2011-13 yılları arasında görev yaptığı milli takımda bekleneni karşılayaman Avcı, hakkında ortaya atılan iddialara yanıt verdi.

"BENİM İÇİN 'CEMAATÇİ' DEDİLER"
"Geçmişe bakıyorum, o kadar üzüldüğüm konular var ki, anlatamam. Saha dışında insanlar üzerinde yaratılan algılar, kişilik, karakter, sahanın dışında konuşulan her şey beni çok üzmüştür. Yazılanlar, çizilenler hâlâ hafızalarda. Siyasetin içine çekildim, cemaatçi diye bile yazıldı, çizildi. Bunlar bir algı yönetimidir. Benim bir ailem, annem, babam, çocuklarım var, okula gidiyorlar. Bu oyunu geliştirmeye çalışıyorum, bütün teknik adamlar gibi. Bunun dışına çıkıldığı zaman ki bana bu yapıldı, çok yıpratıldım. Düşünün haberim yok, bir kamera annemin, babamın, evine gidiyor. Bu doğru mu? Asla. Nedir bu? Bu hiç etik değildir. Benden habersiz, bilgim yok. Ben futbol adamıyım. O dönemlerde 'başarılı mıyım' dedim. Asla. Başarısız olduğumu ben de biliyordum. Skorlar bunun canlı örneğidir. O dönemlerde son söyleşimi yine seninle yaptım, ne dedim anımsıyor musun ağabey 'Kendi ipimi kendim çekerim' demiştim. Gazeteniz bu manşetle çıktı. Ne yaptım? İpimi kendim çektim, istifa ettim. Ama insanın özeline gelince orada duracaksınız ağabey. Saha içine evet, fakat saha dışına hayır!"
Peki hocam lafı siz açtınız, şimdi soruyorum. İddia edildiği gibi cemaatçi miydiniz?
"Müslümanım, laik bir cumhuriyet çocuğuyum."

"TABİİ Kİ BİRİLERİ DESTEK VERDİ"
Milli Takım için hep destekten söz ettiniz, sizi buraya getiren bir başka faktör yok mu yani?
"Torpil anlamında soruyorsun sanırım. Medya, kamuoyu destek verdi, bunun adı eğer torpilse evet, torpille geldim. Tabii ki birileri bir yerlere gelirken, destek olmuşlardır. Kapılar hep böyle açılır. Genç Milli Takım'dan Büyükşehir Belediye'ye Göksel Gümüşdağ getirdi. Niye? Genç milli takımlardaki başarılarımızdan dolayı. Büyükşehir'de 6 yıl kaldım, ciddi destekler verdi bu süreçte. Bu destek sadece Avcı için değil, Mustafa Denizli, Fatih Terim, Şenol Güneş hocamız için de geçerlidir. Kimse kimseyi yolda kolundan tutup oralara getirmez. Bu ilişkiler destek olmuştur. Tabii ki Gümüşdağ'ın benim hayatımdaki yeri farklı. Gümüşdağ'ın hâlâ büyük desteğini görüyorum, beraberiz."