Haberler

"Marmara Depremi'nde bile bu kadar elektrik kesilmedi"

Haber Tarihi: 3 Oca 2015

"Marmara Depremi'nde bile bu kadar elektrik kesilmedi"

Yoğun kar yağışı, Kocaeli'nin yüksek kesimlerinde uzun süreli elektrik kesintilerine neden oldu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, konuyla ilgili olarak toplantı yaptığı elektrik şirketi yetkililerine tepki gösterdi ve "Marmara Depremi'nde bile bu kadar elektrik kesilmedi" dedi.

Kocaeli'nin merkez ilçesi İzmit'te deniz seviyesinde kar olmamasına rağmen, kentin yüksek kesimlerinde, Kocaeli Üniversitesi Kampüsü'nün de bulunduğu Umuttepe başta olmak üzere buralardaki tüm yerleşim yerlerinde halen 30 santimin üzerinde kar bulunuyor. Başiskele, Gölcük, Karamürsel, Derince, Kandıra ilçeleri başta olmak üzere diğer ilçelerin mahalle statüsüne alınan dağ köylerinde de yarım metre civarında kar var.

BAKAN, ELEKTRİK ŞİRKETİNE SERT ÇIKTI

Yoğun kar yağışı nedeniyle 31 Aralık'tan itibaren birçok ilçede ve köylerle 48 ve 72 saati bulan elektrik kesintileri yaşandı. Sakarya bölgesinde de yaşanan elektrik arızaları vatandaşları çileden çıkardı. Vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, dün Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Büyükşehir Belediyesi yöneticileriyle birlikte bölgeye elektrik veren Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. SEDAŞ'ın üst düzey yöneticilerini İzmit'te topladı. Bakan Işık, Marmara Depremi'nde bile bölgede bu kadar uzun süreli elektrik kesilmediğini belirterek, arızaların bu kadar uzun süre giderilememesinin nedenlerini sordu. SEDAŞ yetkilileri ise, yoğun kar yağışının telleri kopardığını, trafo arızalarına neden olduğunu, yolların da kapalı olduğunu belirttiler. Bakan Işık, bu kadar uzun süreli kesintinin mazereti olamayacağını ifade ederek, tepkisini dile getirdi.

YABAN HAYVANLARINA YİYECEK

Belediye ekipleri, dağlık alandaki yerleşim birimlerinin yollarını açarken, yağışın durmasıyla kapalı yol kalmadı. Bu arada Başiskele Belediyesi'nin ekipleri, bir yandan yolları açarken, bir yandan da beraberlerinde kasalarla götürdükleri kasaplardan alınan et ve diğer yiyecekleri yaban hayvanları için ormanlık alanlara bırakıyor. Bu arada hava sıcaklığının geceleri sıfırın altına düşmesi nedeniyle donma tehlikesi bulunan yavru köpekler de toplanarak barınaklara götürülüyor.

PAZARTESİ ALARMI

Meteoroloji'nin Pazartesi gününden itibaren bölgeye yeni ve daha etkili yağış dalgasının geleceği uyarısında bulunması üzerine, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri takviye ekipler oluşturmaya başladı. Yolu kapanmaya uygun olan bölgelerde iş makineleri hazır bekletilecek ve yağışla birlikte erken müdahalede bulunulacak.