Haberler

"Nerede İslam ortak pazarı''

Haber Tarihi: 16 Ara 2014

"Nerede İslam ortak pazarı''

Anadolu Partisi Genel Başkanı eski CHP'li Emine Ülker Tarhan, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Sadece 4 dakika süren basın toplantısında konuşma yapan Tarhan, "Nerede İslam ortak pazarı, din kardeşliği diye sormak istiyorum" diye konuştu. Tarhan, konuşmasını şöyle sürdürdü;

"TÜRK LİRASI DEĞİL, DOLARDI İSTELEDİKLERİ"
“Bir yıl önce bu ülkenin yoksul halkının aklının alamayacağı o düzeyde paralar kutulardan saçılmıştı. Bugünün saraylıları ‘Kimse bize operasyon yapamaz’ demişti. ‘Bizim Allah’ımız var’ diye konuşmuştu. Yönettikleri ekonomiye de güvenmediklerini anladık o dönem. Çünkü TL değil, dolardı istifledikleri. Neredeydi diyorum, riyallik, dinarlık bir durum yoktu. Nerede İslam ortak pazarı, din kardeşliği diye sormak istiyorum. Bunların olsa olsa dolar kardeşliği”

"YENİ YARGIY'A BİR BAKIN"
Dış mihraklarla kol kola olanların dış mihraklardan bahsetmesinin ‘Zübük’ hikayesi gibi olduğunu söyleyen Tarhan, “Dünyanın en büyük rüşvet lobisi, Almanya’da, Rusya’da, Uganda’da değildi. Geziciler hakkını meydanda aramıştı. Meydanlarda bağırıp, çağırıp kalabalıkları suça ortak etmeye çalıştılar. Yetmedi; yargıyı da, emniyeti de o soygunu koruma aracı haline getirdiler. Yeni Yargıtay’a bir bakın” ifadelerini kullandı.