Haberler

"PKK, empati kurulmayarak yapılan yanlışlarla güçlendirildi"

Haber Tarihi: 13 Oca 2015

"PKK, empati kurulmayarak yapılan yanlışlarla güçlendirildi"

Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başbuğ; PKK hakkında, "PKK ile empati kurulmayarak yapılan yanlışlarla güçlendiğini" söyledi.

İlker Başbuğ, TSK personellerinin tutuklandığı soruşturmaları, oyun olarak yorumladı ve "Bir oyun oynandı ama şimdi her şey dökülüyor. Her gün yapılan oyunun ne kadar çirkin olduğu, ne kadar ahlaksız olduğu ortaya çıkıyor. Ahlaksızlıkları yapanların kalkıp da kendilerini daha iyi Müslüman diye tanımlaması çok sahtekarca. Cezaevindeyken hep adalete inandık. Bu dünyada olmasa da öbür dünyada adaletin sağlanacağına inandık ama bugün bu oyun oynayanların ayaklarına dolaştı ve her şey ortaya döküldü" dedi. Başbuğ ayrıca, PKK ile empati kurulmayarak yapılan yanlışlarla güçlendiğini söyledi.

Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Gaziantep Bir Düşünce Grubu tarafından düzenlenen 'Atatürk ve Cumhuriyet' konulu söyleşiye katıldı. Geceye eşi Selvi Başbuğ ile birlikte gelen İlker Başbuğ'a, yoğun ilgi gösterilirken, kitapları imzalatıldı. Gecenin açılışında konuşan Bir Düşünce Grubu Başkanı Prof. Dr. Ömer Arpacıoğlu, yaptıkları çalışmaları anlattı ve ardından 2014 yılı onur ödülüne layık görülen merhum gazeteci-yazar Necdet Sevinç'in eşi Sevgi Sevinç'e Kuran, Türk bayrağı ve kılıç öpülerek hediye edildi.

Açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan İlker Başbuğ, 1 saati aşkın süre Atatürk ve Cumhuriyet konusunu anlattı. Başbuğ, asker ve devlet yönetici özelliklerini anlattığı ve 'Ölümsüz' olarak tanımladığı Atatürk'ün geleceğe devrimlerinin Türkiye'nin geleceğine ışık tuttuğunu ifade etti.

DİYARBAKIR CEZAEVİ'NDE YAPILAN YANLIŞLAR PKK'YI GÜÇLENDİRDİ

Konuşmasında karşılıklı anlayış ve empati kurulmasının önemli olduğunu da vurgulayan Başbuğ, PKK'nın empati kurulmayarak yapılan yanlışlarla güçlendiğini öne sürerek, "Toplumun karşılıklı olarak birbirini anlaması çok önemli. Yapılan hatalardan biriside bu empati kurmamak. Bunun için empati kurmak lazım. Türkiye'de hatalar yapıldı ve maalesef empati yapılmadı, yanlışlıklar yapıldı. Sadece bir konuda değil, her konuda. Bakın bir PKK terör örgütü gibi başımızda bela var. Ama bakıyorsunuz 80'li yıllarda Diyarbakır Cezaevi'nde yapılan yanlışlıkların PKK'nın güçlenmesinde ne kadar önemli rol oynadığını görüyorsunuz. Keşke o zaman bu hatalar yapılmasaydı' şeklinde konuştu.
Başbuğ, konuşmasının ardından kitaplarını imzaladığı etkinliğe katılanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.