Haberler

"Yumurtayı anlamak için tavuk olmaya gerek yok"

Haber Tarihi: 14 Oca 2015

"Yumurtayı anlamak için tavuk olmaya gerek yok"

Galatasaray Divan Kurulu toplantısında başkan Duygun Yarsuvat önemli açıklamalarda bulundu. Yarsuvat; "Fenerbahçe'yi Galatasaraylılar kurdu" iddiasında bulundu. Divan kurulu üyesi Rasim Zaimoğlu ise, sarı lacivertli kulübün başlattığı "Hedef 1 Milyon Üye" kampanyasını örnek alıp üye sayısını artırmaları gerektiğini söyledi.

Galatasaray'ın divan toplantısında amatör şubeler tartışılırken ilginç ve tartışma yaratacak bir iddia başkan Duygun Yarsuvat tarafından ortaya atıldı.

Divan kurulu üyesi Oral Yılmaz, Galatasaray'ın hep en'leri, ilkleri yaptığını hatta federasyonları bile Galatasaray'ın kurduğunu söyleyince toplantıyı izleyen başkan Duygun Yarsuvat, araya girdi ve, "Fenerbahçe'yi de" diye seslendi.

Oral Yılmaz'ın bir anlam verememesi üzerine Yarsuvat'ın, "Fenerbahçe'yi de Galatasaraylılar kurdu" diye ikinci kez seslendiği görüldü.

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, bazı üyelerin özellikle amatör sporlar konusunda kendilerini eleştirmesi üzerine kürsüye gelerek cevap hakkını kullandı. Konuşmasında ilginç açıklamalar yapan Yarsuvat, şunları söyledi:

"YUMURTAYI ANLAMAK İÇİN TAVUK OLMAYA GEREK YOK!"
"Eski sporcuları neden yönetime almıyorsunuz eleştirisi var. Hep onu söylerim, yumurtanın taze olduğunu anlamak için tavuk olmaya gerek yok. Yeri gelir yönetimi sporcu da yapabilir, başkası da yapabilir. Ama yeri gelir eski sporcu da yapamaz.

"AMATÖR ŞUBELERDE DE BÜYÜK MASRAF VAR"
Amatör şubelerde de her zaman rakibimiz var. Şampiyon olunca Avrupa'da yarışıyoruz. Cumartesi günü Partizan ile sutopu maçımız var. Masraflar sadece sporcu, teknik heyet maaşları mı? Bu kadar takımın seyahat masrafları da var. Sutopu takımımız yurt dışında kamp yapıyor. Günlerce hazırlanıp, Partizan ile oynayacak. Sadece oyunculara para sarf etmiyoruz. Oyuncularımızın her türlü güvenliğinden de sorumluyuz.

"BELGRAD'DA ÇELİK YELEK GİYMELİYİZ"
Maalesef Kızılyıldız ile basketbol maçımız var. Burada ki maçta bir Kızılyıldız taraftarı bıçaklandı ve öldü. Şimdi biz oraya gidiyoruz. 15 gündür Kızılyıldız Kulübü, Belgrad Büyükelçiliği, Sırbistan Spor Bakanlığı ile yazışmalar yaptık. Cuma günü oraya gidiyoruz. Gider gitmez orada otelde basın toplantısı yapacağız ve ölen Marco'nun mezarına ziyaret yapıp çiçek koyacağız. 25 bin kişilik basketbol arenasında maç yapacağız. Hepimizin çelik yelek giymesi gerekir gibi bir durum var. Kucağımıza düşen bir olay.

"ESKİDEN CENNETTİ, ŞİMDİ CEHENNEMDE YAŞIYORUZ"
Kürek takımızın bulunduğu Çekmece gölünün kenarındaki kürek tesisimizi yıkıyorlar diye bize haber geliyor. Kaymakamın kararına karşı yürütmeyi durdurma kararı alıp, tesisi kurtarmaya çalıştık. Her gün bir sürü problem ile uğraşmak zorunda kalıyoruz. Amatör spor basit bir olay deyip işin içinden çıkmayın. Eskiden cennetti birçok şey. Şimdi cehennemde yaşıyoruz.

Tevfik Fikret Salonu bizim salonumuz. Bir adam bir mevkiye gelince sağa sola yasak konmaz. Hele sigara içiyorsunuz, okul yanar bahanesi, bana ironi gibi geliyor. Korkunun da ecele faydası yok."

"BELKİ BİR STOPER ALABİLİRİZ"
Aşırı transferden söz ediliyor. Doğrudur. Yanlış ve gereksiz transferler yapılmış. Temizlemeye çalışıyoruz. Adam Florya'da düzen kurmuş, Yeşilköy'de evini tutmuş. Parasını alıyor, sözleşmesi var gitmek istemiyor. Yeni bir transfer de yok. Belki bir tek kişi alabiliriz stopere. O da yerli."