Haberler

Çalışanlarına 'varoş' dedi cezayı yedi

Haber Tarihi: 15 Ara 2014

Çalışanlarına 'varoş' dedi cezayı yedi

Geçtiğimiz günlerde medyaya yansıyan çalışanlarına 'varoş' dediği iddiasıyla gündeme gelen Gonca Şahinbaş'a ceza geldi. çok çalıştıkları gerekçesiyle işten ayrılmak isteyen iki çalışanına “Basit kadınsınız. Örümcek kafalısınız. Varoşlar” dediği gerekçesiyle 3 bin lira para cezasına çarptırıldı.

AYRILMAK İSTEDİLER

Davaya konu olan olay ise çalışanların işten ayrılmak istemesi. 2.5 yıldır modaevinde çalışan Vildan Akbulut (35) ve 1 yıllık çalışan Selcan Yücesan (27), çok çalıştırıldıkları gerekçesiyle 2013 yılının haziran ayında işten ayrılmak istedi.

ÇALIŞANLARINA VAROŞ DEDİ

Modaevinin iş yükünün fazla olduğu bir dönemde çalışanların bu taleplerine sinirlenen Şahinbaş, 15 günlük yasal sürelerini doldurmak için çalışmaya devam eden iki kadına “Basit kadınsınız. Örümcek kafalısınız. Varoşsunuz” dedi.

İki çalışan da patronlarını savcılığa şikâyet etti. Modaevi sahibi hakkında 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Anadolu 62. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Şahinbaş, hakaret etmediğini savunarak, “Ayda 40 gelinlik yaptığımız bir dönemde işten ayrılmak istediler. Sonra gelip 15 gün çalıştılar. Gelinlikleri bitirdikten sonra işten ayrıldılar” dedi.

3 BİN LİRA PARA CEZASI

Mahkeme, Gonca Şahinbaş’ı “Varoş, basit kadın ve örümcek kafalı” sözleri nedeniyle 3 bin lira adli para cezasına çarptırdı. Şahinbaş’ın cezası 5 yıl ertelendi.