Haberler

Çankaya Sofrası, Cumhurbaşkanlığı Sofrası oldu

Haber Tarihi: 14 Oca 2015

Çankaya Sofrası, Cumhurbaşkanlığı Sofrası oldu

Cumhurbaşkanlığı makamı Ak Saray olunca Çankaya'nın son 'resmi simgesi' internet alan adı da değişti. Öte yandan Erdoğan 'Yemekli Toplantıları'na da başladı.. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, cumhuriyetin ilk yıllarında Çankaya Köşkü'nde Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ülkenin geleceği, sorunları ve çözüm yollarının tartışıldığı Çankaya Sofrası'nın hem ismini hem de mekanını değiştirdi. 

Cumhuriyetin ilk yıllarında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ismiyle simgeleşen Çankaya sofralarının bir benzeri Ak Saray sofraları olarak yeniden hayata geçti..

Ulu Önderin döneminde 'Memleket Meselelerinin' tartışıldığı yemekli toplantılar gibi artık Ak Saray'da da yemekli toplantılar yapılacak. Yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kurulan sofranın ilk konukları farklı üniversitelerden 16 öğretim üyesi oldu. İsimler arasında profesörler Hüseyin Hatemi, Osman Can, Atilla Yayla, Ahmet Çiğdem, Fuat Keyman, Erol Göka Ve Eski Ak Parti milletvekili Edibe Sözen dikkat çeken diğer isimler oldu. 

Atatürk'ün başlattığı Çankaya Sofrası'nı 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül aynı isimle devam ettirmiş, 7 yıllık görev sürecinde kurulan 13 sofrada 84 konuk ağırlamıştı.

Sofra kurulduğu anlarda ise muhalefetin Ak Saray eleştirileri de TBMM çatısı altında devam ediyordu. Öte yandan Abdullah Gül dönemine kadar cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesi olarak kullanılan Çankaya adı da  internette de yok. Artık Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesi Tccb.gov.tr olarak kullanılacak.