Haberler

Çaresiz seyyar satıcıları Polis kurtardı

Haber Tarihi: 2 Oca 2015

Çaresiz seyyar satıcıları Polis kurtardı

Taksim Gezi parkı'nda zabıta ve esnaf birbirine girdi. Parkta çay satan seyyar satıcılara saldıran zabıtaların elinden polis zor aldı. Kavgayı ayırmakta zorluk çeken Polis copunu kullanmak zorunda kaldı.

GÖZALTINA ALINDILAR
Yüzünden kanlar akan bir seyyar satıcı, polise direnince gözaltına alındı. Seyyar satıcı polis aracıyla olay yerinden götürüldü. Yere yatırılarak gözaltına alınmak istenen bir kişi ise fenalık geçirdi. Vatandaşların su verdiği seyyar satıcı sakinleştirildi. Bu sırada ise sivil zabıta ekipleri hızla olay yerinden uzaklaştı.

3 ÇOCUK OKUTOR NE YAPSIN?

Gezi Parkı'nda seyyar çaycılık yapan Orhan Tandır “Yıllardan beri Gezi Parkı'nda seyyar çaycılık yapıyorum. 20-30 tane eli sopalı sivil zabıta ekibi geldi. Tezgahını kaldır dedi. Bize küfür etti. Daha önceden hiç uyarı yapmadan eli sopalı insanlar saldırıyor. Bunların kim oldukları belli değil. Sivil elbiseliler. Burada polis olmasa bizi öldürüyorlardı" dedi. Seyyar arabası devrilen çaycı, “Bakın bugün sabahtan beri kazandığım para 3 lira. Dört tane çocuk okutuyorum ne yapayım?" diye isyan etti. Vatandaşların yardımıyla seyyar arabasını kaldıran satıcı malzemelerini topladı.