Haberler

Öğrenci Bilgileri Kopyalandı

Haber Tarihi: 8 Eki 2014

Öğrenci Bilgileri Kopyalandı

Milli Eğitim Bakanlığında yine bir skandal var. E-okul sistemine kayıtlı milyonlarca öğrencinin bilgileri 3. Kişilere satıldı. Bu iddia üzerine MEB'e bağlı müfettiş, memur ve müdürler hakkında soruşturma başlatıldı.

Şikayet Türkiye Özel Okullar Birliğinden geldi. Çeşitli internet sitelerinde yer alan bilgilerden şüphelenen Türkiye Özel Okullar birliği yetkilileri, durumu araştırınca skandalın ipuçlarına ulaştı. Önce Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurarak durumu ihbar etti. Ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na da suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu dilekçesinde “Öğrencinin hangi özel okulda eğitimini sürdürdüğünün irtibat numaraları ile deklare edilmesi haksız rekabete yol açacağı” belirtildi. Dilekçede sorumlular hakkında soruşturma başlatılması talep edildi.

İhbarı inceleyen Milli Eğitim Bakanlığı özel bilgileri kopyalan kişileri LOG kayıtlarından tespit etti. Aralarında İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli şef, müfettiş, insan kaynakları bölümü yöneticisi gibi görevlilerin bulunduğu kişilere uyarı, kınama, maaş kesme disiplin cezası verdi ve ardından da isimlerini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirdi.

Savcılık da soruşturma başlattı. İddiaların örgütlü bir yönünün olup olmadığı da araştırılıyor.

E-okul sistemi MEB tarafından 2006'da başlatıldı.