Haberler

Öğrenciler direndi

Haber Tarihi: 28 Ara 2014

Öğrenciler direndi

Öğrencilerden yurt protestosu

Karabük'te kız öğrenci yurduna kapatma kararı veren valilik için öğrenciler protesto yaptı.Valilik, akaryakıt istasyonuna 100 metreden yakın bir mesafede bulunan yurdun yönetmeliğie aykırı olduğu için kapatma kararı verdi. Yurdu tahliye etmeyen öğrenciler yurt bibnasının kapısını kilitleyip eylem yaptı.

Yurdun tahliye edilmesi için verilen sürenin dolması üzerine işlem yapmak için görevlileri içeri almamak için kapıyı içerden kilitleyen öğrenciler. kapıya, 'Vali gelecek, kapı açılacak' yazılı not yapıştıran öğrenciler, 'bu dava bizim olacak', 'burası evimiz hiç bir yere gitmeyiz' sloganı attı.

Mühürleme işlemi için gelen Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kadir Öztürk ve müfettiş Mustafa Şahin'e kapıyı açtılar. Etüt odasında öğrencilere yurdun kapatılması ile ilgili süreç hakknda bilgi verildi.

Yurt sahibi Atilla Ebik ise, "Burası bir pansiyondur ve belediyeye bağlıdır. Şu anda yaptığınız işlem hukuksuzdur. Biz şu anda size bağlı değiliz. Eksiklikleri tamamladıktan sonra ileride size bağlanacağız. Bizi kapatma işlemi tamamen belediyenin insiyatifindedir" dedi.

Öztürk ve Şahin binanın tahliye edilmesi için 1 gün süre verdiklerini belirttikten sonra yurttan ayrıldılar.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Öztürk,"LPG tanklarının, yurt, cami gibi yerlerin en az 100 metre uzağında olması gerekiyor. Buradaki mesafe 40 metre. Bu durum öğrencilerin can güvenliğini tehdit ettiği için karar alındı. Valiliğimiz, yönetmeliği yerine getirmek üzere böyle bir karar aldı. Daha önce yurdun kapatılacağı ile ilgili karar işletmeciye tebliğ edildi. Buna rağmen herhangi bir çalışma yapmamışlar. Belediyeye, pansiyona dönmek için bir müracatları varmış, ama bugünün tarihi ile müracaatı yapmışlar. Buranın pansiyon olarak açılabilmesi için de yine LPG tanklarından en az 100 metre uzaklıkta olması gerekiyor." Şahin, öğrencilerin hissi davrandığını, onları korumak için böyle bir karar alındığını söyledi.