Haberler

Önce video kaydı yaptı sonra köprüden atladı

Haber Tarihi: 5 Oca 2015

Önce video kaydı yaptı sonra köprüden atladı

Boğaziçi Köprüsü korkuluklarına çıkan bir kişi iki gün önce polis memurlarının ikna çalışmalarına rağmen köprüden atlayarak intihar etti. Köprüden atlayarak hayatına son veren trans bireyin, intihar öncesi çekilmiş video kaydı ortaya çıktı.

Olay saat 03.30 sıralarında gerçekleşti. Köprü korkuluklarına bir kişinin çıktığı ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevkedildi. Polis, kendisini köprüden aşağıya bırakmak isteyen 20 -25 yaşlarındaki kişiyi ikna etmek için çalışmalara başladı. Deniz polisine ait bir tekne de köprünün bulunduğu alana gelerek güvenlik önlemi aldı. Polis memurları tarafından ikna edilemeyen kişi, kısa bir süre sonra kendisini aşağıya bıraktı. Büyük bir hızla denize düşen kişi aşağıda bekleyen deniz polisi teknesi tarafından sudan çıkartılarak Ortaköy İskelesi’ne getirildi. Burada hazır bekleyen sağlık ekipleri atlayan kişinin hayatını kaybettiğini belirledi. Cenaze olay yerinde yapılan incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi.

KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Boğaziçi Köprüsü'nden atlayarak yaşamına son veren kişinin kimliği belirlendi. Adli Tıp Kurumu morguna götürülen cesedin B.Ş'ye ait olduğu anlaşıldı. B.Ş'nin cenazesi otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. Travesti olduğu belirtilen B.Ş' nin İstanbul'da toprağa verileceği öğrenildi. Dün sabaha karşı Boğaziçi Köprüsü'nden bir kişinin atladığının görülmesi üzerine Deniz Polisi'nin denizde yaptığı aramada B.Ş'nin cesedi bulunmuştu.

İNTİHAR VİDEOSU ORTAYA ÇIKTI

24 yaşında olduğunu söyleyen Zengin, videoda kendisini intihara sürükleyen nedenleri şu sözlerle açıkladıktan sonra köprüden atlıyor:

“Birçok insan benim arkadaşım değilmiş. Herkesi vicdanı ile baş başa bırakıyorum. Ben artık yapamıyorum, bunu öğrendim. Herkesin istediği gibi istediği şeyi yapıyorum. 24 yaşımda hayatımı sonlandırıyorum. Yapamadım, çünkü insanlar bana izin vermedi. Çalışamadım, bir şeyler yapmak istedim ama yapamadım... Herkesi Allah ile baş başa bırakıyorum ve şu an Boğaziçi Köprüsü’ne doğru gidiyorum. Yarın gazetelerin 3., 4., veya 1. sayfalarında benim adımı duyacaksınız. Hepinizi öpüyorum Allah’a emanet olun”

KÖPEĞİNİ ANNESİNE EMANET ETTİ

Annesinden, küçük köpeğine sahip çıkmasını da isteyen Zengin, “Tek isteğim, anne benim evde küçük bir köpeğim var. Onu senin alacağını ve çok iyi bakacağını biliyorum. Anne onu sana emanet ediyorum. Ona her baktığında sadece beni hatırla ve onu kimseye verme. O tuvaletini eve yapmıyor. Ona kızma, hiçbir şekilde hiçbir şey yapmıyor. Benim günahıma giren, vebalimi alan insanları Allah'a havale ediyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı .