Haberler

Öyle birşey icat etti ki

Haber Tarihi: 10 Oca 2015

Öyle birşey icat etti ki

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde bir ayakkabı ustası, 'ayakkabımatik' adını verdiği ayakkabı zinciri icat etti. Ayakkabı ustası, bu icatla kış günlerinde karda ve buzda kaymanın önüne geçti. Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle, ayakkabı zincirine talep son günlerde arttı.

Türkiye genelinde görülen yoğun kar yağışı nedeniyle, vatandaşların kar ve buzla mücadelesine karşı ayakkabı ustaları çözüm üretmeye çalışıyor. 35 yıllık ayakkabı ustası Ahmet Büyükseçkin, parlak fikri sayesinde buzda yürümeye çözüm bulan ayakkabı zincirini üretti.

Caddelerin engebeli ve sokakların dik olması vatandaşların yolda yürümesini zorlaştırırken, bazen de düşmeye ve sakatlıklara sebebiyet veriyor. Buzlu sokaklarda yürümekte zorlanan ilçe halkının sorununa çözüm arayan ayakkabı ustası, 'Buzda Korkulu Yürümeye Son' sloganı ile 'ayakkabımatik' üretimine başladı.

Ahmet Büyükseçkin, satışına başlanan zincirin buzda yürümeye çözüm bulmak amacıyla tasarlandığını söyledi. Zincirin her numara ayakkabıya uygulanabildiğini belirten Büyükseçkin, bu sayede buzda yürümenin kolaylaştığını söyledi. El işçiliği ile yapılan zincir, buzda ve diğer kaygan zeminlerde kullanılabiliyor. Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle, ayakkabı zincirine talep son günlerde arttı.

Ayakkabımatik almaya gelen müşteriler, Ahmet Büyükseçkin'e bu parlak fikrinden dolayı teşekkür ederek, artık kar ve buzda daha rahat yürüdüklerini söylediler.