Haberler

İşçiler eylem yaptı

Haber Tarihi: 24 Ara 2014

İşçiler eylem yaptı

Parasızlık canlarına tak dedi ölümü göze aldılar metrelerce yükseklikteki vincin tepesine çıktılr. Düzce'de, Toki'nin yaptırdığı konutların inşaatında çalışan iki işçi maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle kule vince çıkarak protestoda bulundu.

İnşaatta çalışan yaklaşık 50 işçi maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle alamazken,İki işçi saat 16.00 sıralarında kule vince çıktı. Kule vincin üzerinde eylem yapan işçiler iki aydır maaşlarını alamadıklarını söylediler. Olay yerine polis ve itfaiye ekipleri gelirken, işçiler itfaiyenin yanaşması durumunda kendilerini aşağıya atacaklarını söylediler.İşçiler maaşlarının ödenmemesi durumunda aşağıya atlayacaklarını belirtirken,Polisler zar zorda olsa gece saatlerinde ikna etti ve işçiler aşağıya indi...

Öte yandan Aydın'ın Nazilli ilçesi'ndeki bir inşaatın beşinci katında balkon tavanını boyarken dengesini kaybeden,39 yaşındaki Ali Kesmez, parke yola düşerek yaşamını kaybetti.

Antalya'dan da işçi ölümü haberi geldi. Ve bir gemiye iş makinesi yükleyen vinç,Ağırlığa dayanamayıp devrildi. Vinç ile gemi arasında sıkışan vinç operatörü 27 yaşındaki selahattin kayış oracıkta yaşamını yitirdi.