Haberler

İşte merak edilen sorunun cevabı

Haber Tarihi: 2 Kas 2014

İşte merak edilen sorunun cevabı

Kasımpaşa maçının hazırlıklarının yapıldığı bir idmanda hocasının kendisini yedek takımla oynatmasının ardından küplere binen Galatasaray’ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, soyunma odasının yolunu tuttu. İtalyan teknik adam da bu davranışı sonrası Sneijder’i Kasımpaşa maçında yedek başlattı.

Galatasaray, Kasımpaşa’yı 2-1 son dakikada Umut’un attığı golle mağlup ederken, en çok merak edilen soru “Sneijder neden kulübedeydi” olduğuydu. Teknik direktör Cesare Prandelli’nin bu sürpriz kararının altında 4 ana neden olsa da bunlardan en önemlisi Hollandalı yıldızın geçen Çarşamba günü yapılan taktik antrenmanı terk etmesiydi. İşte Prandelli’nin yıldız oyuncuyu Kasımpaşa maçında kulübede başlatmasının altında yatan gerçekler... 

Prandelli’nin, Sneijder’ı yedek bırakmayı hafta başından itibaren düşünüyordu. Bunun gerekçesi ise tecrübeli çalıştırıcının, gol atmasına karşın Sneijder’in sahada yeteri kadar mücadele etmediği düşüncesiydi. Bu doğrultuda Prandelli, 29 Ekim 2014 Çarşamba günü yapılan taktik idmanda Sneijder’a as takımda yer vermedi. 

Albayrak ve Ergün ikna etti

Hollandalı yıldız, yedek takımda oynatılınca hocasının bu kararına tepki olarak idmanı yarıda bırakıp gitti. Sakin görüntüsüyle bilinen Prandelli ise, bu harekete çok sinirlendi. Ancak araya giren Sportif Direktör Cenk Ergün soyunma odasında Sneijder ile konuştu ve kendisini sakinleştirdi. Ergün’ün ardından Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak da, başarılı futbolcu ile konuştu ve Sneijder idmana geri döndü. Zaten kafasında Kasımpaşa maçı için oyuncusunu kulübede oturtma düşüncesi olan Prandelli, bu davranış sonrasında fikrini de netleştirmiş oldu. İtalyan çalıştırıcının, bu kararı almasındaki gerekçe, Sneijder’ın önceki yönetim tarafından alacaklarının sıfırlandığı için kırgın olan takımdaki yerli oyuncular dahil herkese “Kimse bu takımda vazgeçilmez değildir” mesajı vermek istemesiydi.