Haberler

İlklerin maratonu!

Haber Tarihi: 16 Kas 2014

İlklerin maratonu!

Türkiye'de düzenlenen en önemli spor organizasyonlarından olan 36. Vodafone İstanbul Maratonu bugün koşuldu. Maraton yarışını erkeklerde Faslı atlet Hafid Chani, kadınlarda ise Etiyopyalı Amane Gobena kazandı. Renkli görüntülerin yaşandığ Halk Yürüyüşü'ne, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan da katıldı.

36. Vodafone İstanbul Maratonu'nda erkeklerde Faslı atlet Hafid Chani birinci oldu. 42 kilometre 195 metrelik maratonda Faslı atlet Hafid Chani, 2.11.53'lük derecesiyle ilk sırayı elde etti. Maratonda ilk kez Faslı bir sporcu birinciliğe ulaştı. Yarışta, Etiyopyalı Gebo Burka 2.12.23 ile ikinciliği, Kenyalı Michael Kiprop ise 2.12.39'lik derecesiyle üçüncülüğü elde etti.

Burka: Ayağımda sıkıntı yaşadım

Hafid Chani, yarış sonrası yaptığı açıklamada, maratonu ilk sırada bitirdiği için mutlu olduğunu söyledi. İkinci olan Burka, son bölümde ayağında sıkıntı yaşadığını ve zorlandığını ifade ederken, üçüncü Kiprop ise sonuçtan mutluluk duyduğunu ve İstanbul'da ilk kez yarıştığını kaydetti.

Yarış saat 09.00’da start aldı

Organizasyonun en büyük koşusu olan 42 kilometre 195 metrelik maraton, Boğaziçi Köprüsü gişelerinin yaklaşık 300 metre gerisinden, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın saat 09.00'da verdiği startla başladı. Start noktasında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, İstanbul Spor Etkinlikleri ve İşletmeciliği AŞ (Spor AŞ) Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ile milletvekilleri ve bazı ilçe belediye başkanları da yer aldı.

Topbaş: İstanbul aşkına…

Bakan Kılıç, start öncesi yaptığı açıklamada katılımcılara başarılar diledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise artık İstanbul Maratonu'nun dünya maraton sıralamasında önemli bir yere geldiğini belirterek, "Bugün İstanbul aşkına koşulacak. İstanbul iki kıta arasında güzel bir kent. Bu güzelliği hep beraber yaşayacağız" dedi. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Topbaş'ın verdiği startla yarış başladı.

118 ülkeden 25 bine yakın atlet

36. Vodafone İstanbul Maratonu'na bu yıl 118 ülkeden sporcular kayıt yaptırdı. Maraton, 15 ve 10 kilometre koşulara 25 bine yakın atletin katıldığı belirtildi.

Birincilere 50’şer bin dolar ödül

Maratonu kazanan kadın ve erkek sporcular 50'şer bin dolar para ödülünün sahibi oldu. Bu yarışta ikincilere 25'er, üçüncülere 15'er, dördüncülere 10'ar, beşincilere 8'er bin dolar ödül verildi. Koşuda Türk sporcular arasında ilk sırada yer alan atletler 20'şer bin dolar para ödülü kazandı. Bu kategoride ikinci Türk atletler 10'ar bin ve üçüncüler de 5'er bin dolar aldı.

Halk yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu

Organizasyonda en renkli görüntülerin oluştuğu ve en yüksek katılımın olduğu Halk Yürüyüşü ise saat 09.30'da başladı. Halk Yürüyüşü'nün en çok dikkat çeken ismi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan oldu.