Haberler

İstanbul Şişli ve Kadıköy'de şüpheli paket alarmı

Haber Tarihi: 12 Oca 2015

İstanbul Şişli ve Kadıköy'de şüpheli paket alarmı

Dün Şişli ve Kadıköy'de hareketli saatler yaşandı. Şişli’de bir AVM önüne bırakılan şüpheli paket polis ekiplerini alarma geçirdi. Polis, AVM önündeki caddeyi trafiğe kapatarak güvenlik önlemi altı. Fünye ile patlatılan paket boş çıktı.

Şişli’de bulunan alışveriş merkezi önünde bulunan bir kahve zinciri dükkanının önüne bırakılan karton kutular polisi alarma geçirdi. Vatandaşların şüpheli kutuyu görüp polise ihbar etmesinin üzerine olay yerine gelen ekipler, AVM önündeki Büyükdere Caddesini emniyet şeridi çekerek araç trafiğine kapattı.

Bomba imha uzmanı bir kişi, özel koruyucu kıyafetini giyerek karton kutulara fünye yerleştirdi. Şüpheli paket olduğunu öğrenen çok sayıda vatandaş da bu sırada emniyet şeridi arkasında meraklı gözlerle çalışmaları izledi; fotoğraf çekti. Megafonla yapılan “kontrollü patlama” uyarılarının ardından, karton kutular fünye ile patlatıldı. Bomba imha uzmanının yaptığı incelemelerde kutuların boş olduğu anlaşıldı. Patlamanın ardından, cadde tekrardan araç trafiğine açılarak, alınan güvenlik önlemleri de kaldırıldı.

KADIKÖY'DE SOKAĞA BIRAKILAN ÇANTA POLİSİ ALARMA GEÇİRDİ

Şişli'de AVM önündeki şüpheli paketin ardından polis ekiplerine bir ihbar da Kadıköy'den geldi. Kadıköy'de bir apartman önüne bırakılan sahipsiz çanta, hareketli dakikalar yaşanmasına sebep oldu.

Olay, saat 20.00 sıralarında Kadıköy, Rasimpaşa Mahallesi, İskele Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokak üzerindeki bir apartmanın önünde sahipsiz şekilde duran çanta gören vatandaşlar, durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, sokağı emniyet şeridiyle trafiğe kapatarak çevrede güvenlik önlemi aldı. Bir süre sonra olay yerine bomba imha ekipleri gelerek, şüpheli çantayı fünyeyle patlatmak üzere hazırlık yapmaya başladı. Bu sırada küçük yaşlardaki bir erkek çocuğu sokağa gelerek, çantanın kardeşi Yusuf Gün tarafından çöp olarak apartman önüne bırakıldığını söyledi. Bunun üzerine ekipler, çocuk ile birlikte çantayı inceledikten sonra, boş olduğu öğrenilen çantayı çöpe attı. Şüpheli çantanın boş olduğunun anlaşılmasının ardından ekipler normale döndü.