Haberler

İstanbul buz kesecek

Haber Tarihi: 28 Ara 2014

İstanbul buz kesecek

Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgasının etkisiyle yılın son günü ve yeni yılın ilk günlerinde Marmara ve İç kesimlerde kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklığı 14 derece düşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, hafta sonunda ülkenin büyük bölümü yağışlı geçerken, yarın akşamdan itibaren soğuklar etkili olmaya başlayacak.

Batı kesimlerin, salı gününden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava ile Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL'DA HAVA BİR ANDA SOĞUYOR

Yapılan son tahminlere göre, pazartesi gününü 15 derece civarında geçirecek İstanbul'da salı ve çarşamba günü gündüz en yüksek hava sıcaklıkları, 4 dereceye, Balıkesir'de 14'ten 2 dereceye, Bursa'da 13'den 2 dereceye, Yalova'da 12'den 2 dereceye, Çanakkale'de ise 16'dan 2 dereceye gerileyecek.

Düşen hava sıcaklıkları, yağışları kara çevirecek. Marmara'nın büyük bölümünde salı günü karla karışık yağmur beklenirken, yılın son gününde kar yağışı başlayacak.

İSTANBUL'DA SALIDAN İTİBAREN

İstanbul'da salı gününden itibaren 3 gün karla karışık yağmur tahmin ediliyor.

Salı gününü karla karışık yağmurla geçirecek Balıkesir, Bursa, Çanakkale ve Yalova'da ise yılın son günü ile 1 Ocak'ta kar yağışı olacağı öngörülüyor.

Bölgede 30 Aralık ile 1 Ocak arasında gecenin en düşük sıcaklıkları 1 ile sıfırın altında 2 derece şeklinde tahmin ediliyor.