Haberler

İstedikleri oldu

Haber Tarihi: 18 Ara 2014

İstedikleri oldu

Gezi Parkı olaylarında 35 Çarşı üyesinin haklarında "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçundan dava açılmıştı.

Darbe davasının ilk duruşmasında ara karar verildi. Taraftarların isteğine mahkeme duyasız kalamadı ve istedikleri oldu, Liverpool maçına gidebilecekler...

SANIKLAR HAKKINDAKİ YURT DIŞI ÇIKIŞ YASAĞI KALKTI

Sanıkların savunmalarının ardından avukatların taleplerini değerlendiren mahkeme ara kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, duruşmada savunması alınan 27 sanığın yurt dışına çıkış yasağını kaldırırken duruşmalardan vareste tutulmasına karar verdi. Sanıklardan Yusuf Demirci'nin avukatı Volkan Bahadır'ın 'Çarşı' adıyla terör örgütü olup olmadığı hususunda MİT, emniyet, jandarma ve uluslararası örgütlere yazı yazılarak bu konunun sorulması yönündeki talebi reddeden mahkeme, ifadesi alınamayan 8 sanık hakkındaki adli kontrol talebinin devamına ve duruşmalardan vareste tutulması talebinin reddine hükmetti.

MÜŞTEKİ POLİSLER DURUŞMADA DİNLENECEK

Sanıklar Halil İbrahim Erol ve İbrahim Aydın'ın avukatı Müşir Deliduman'ın müşteki olarak sicil numaraları belirli polislerin dinlenilmesi talebini de karara bağlayan mahkeme, İstanbul'da görev yapan polis memurlarının gelecek celse dinlenilmeleri için İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazılmasına karar verdi. Duruşma 2 Nisan 2015 tarihi saat 10.00'a ertelendi.