Haberler

Şaka değil gerçek

Haber Tarihi: 6 Oca 2015

Şaka değil gerçek

Tokat'ta pes dedirten bir olay meydana geldi. Tokat'ta 2 mezarlık arazisi haciz edildi. Tokat’ın Sulusaray ilçesinde belediyenin borçları nedeniyle 2 mezarlık arazisi ve 25 taşınmaza haciz konuldu. Sulusaray Belediye Başkanı Halil Demirkol, 30 Mart 2014’teki seçimlerde belediye başkanlığına seçildiğini ve göreve geldiklerinde belediyenin çok borcu olduğunu belirtti.

Tokat’taki Sulusaray Belediyesi’nin 2 mezarlık arazisi ve 25 taşınmazı borçları nedeniyle haczedildi. Belediye Başkanı Demirkol, ‘Bu duruma üzülmemek elde değil. Buradaki geçmiş hepimizin’ dedi.

Demirkol, “Belediyemizin 5 milyon 500 bin lira borcunun bulunduğunu öğrendik. Büyük ve Uzun Kıraç mevkisinde bulunan mezarlıklarımızın icralık olduğunu öğrenince şaşırdık. Tabii ki bu durum bizi üzüntüye boğdu. Geçmişimizin ve atalarımızın böyle duruma düşürülmesinden çok üzüntü duyduk. Mezarlıkların hacizden kurtarılmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

‘Vatandaş tepkili’
Demirkol, belediyenin 3 firma tarafından icraya verildiğine değinerek şunları kaydetti: “Belediyemizden alacakları olan firmalara borçların zamanında ödenmemesi üzerine mezarlıklara haciz geldi. İcraların kaldırılması için o döneme ait borçların ödenmesi gerekiyor. Bu duruma üzülmemek elde değil. Buradaki geçmişimiz hepimizin. Burası küçük bir ilçe. Herkes birbirine akraba. Bir an önce borçlarımızı ödeyip mezarlıklarımızı hacizden kurtarmak istiyoruz çünkü atalarımıza saygıyı göstermenin yolu olduğu kanaatindeyim. Sulusaray Belediyesi’ne ait su deposu dahil bütün taşınmazların hepsinde haciz var. 25-30 taşınmazımız hacizlik. Haciz konulan makam aracım Tokat Emniyet Müdürlüğü tarafından bağlandı. Vatandaşlarımız mezarlıklara haciz gelmesi nedeniyle hem üzüntülü hem de tepkili.”