Haberler

Şehit polis için Emniyet Müdürlüğü'nde tören

Haber Tarihi: 7 Oca 2015

Şehit polis için Emniyet Müdürlüğü'nde tören

Sultanahmet'te Turizm Şube Müdürlüğü'ne yapılan bombalı intihar saldırısında şehit olan Kenan Kumaş için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Kumaş'ın cenazesi, ailesi ve meslektaşlarının katıldığı törenle defnedilmek üzere memleketi Trabzon'a gönderildi.

Meslektaşlarının gözyaşları ile taşıdıkları tabutun ardından yürüyenler arasında şehidin eşi Gülcan ve 2 aylık kızı Elif de vardı. Bayan polis memurunun kucağında babasını uğurlayan bebek, cenazeye katılan herkesi gözyaşlarına boğdu.

Canlı bombalı saldırı sonrasında yaralanın 3 polisten biri olan ve olayın hemen ardından kaldırıldığı Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde şehit olan polis memuru Kumaş için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Askeri ve sivil protokol ile birlikte törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Emniyet Müdürü Selami Altınok ve Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da katıldı.

Şehidin kayınvalidesinin gözyaşları arasında geldiği törende, acılı eş Gülcan Kumaş ve diğer aile üyelerini protokol görevlileri ve polisler teskin etmeye çalıştı. Şehidin cenazesinin emniyet müdürlüğü bahçesindeki alana getirilmesi ile saygı duruşu gerçekleştirildi.

Şehidin biyografisinin okunması sonrası Emniyet Müdürü Selami Altınok, emniyet teşkilatının milletin hizmetinde olmayı sürdüreceğini ve ülkenin bölünmez bütünlüğünü hedef alan saldırıları önlemek için var gücüyle çalışmaya devam edeceğini söyledi. Altınok, şehidin daha 32 yaşında ulaşılabilecek en yüksek makam olan şehitlik makamına ulaştığını belirtti.

Şehit Kumaş için duayı İstanbul İl Müftüsü Rahmi Yaran yaptı. Duanın ardından şehidin cenazesi tören mangası tarafından alınarak cenaze aracına taşındı. Şehidin yakınlarının bu sırada gözyaşları arasında cenazeye eşlik etmesi herkesi duygulandırdı. Şehidin eşi Gülcan Kumaş ile 2 aylık kızı Elif Yaren de cenazeyi uğurladı. Eşinin tabutunu yaşlı gözlerle takip eden Gülcan Kumaş, yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi. Şehidin henüz iki aylık kızı Elif Yaren ise bir bayan polis memurunun kucağında babasını son kez uğurladı.

Beş yıllık polis memuru Kenan Kumaş'ın cenazesi defnedilmek üzere Memleketi Trabzon'un Tonya ilçesine gönderildi.