Haberler

‘Kürtlerle Türkleri eş değer göremezsiniz’

Haber Tarihi: 4 Oca 2015

‘Kürtlerle Türkleri eş değer göremezsiniz’

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun geçtiğimiz günlerde yaptığı ''anne'' yorumuna çok ağır bir dille cevap verdi.

Kışanak, “Birileri diyor ya ‘kadın ile erkek eşit değildir.’ Biz buradan onlara en büyük cevabı vereceğiz. Eşit olmak için aynı olmak gerekmiyor, farklıyız. Kimliğimiz farklı, dilimiz farklı, inancımız farklı ama eşitiz. Bunu kanıtlayacağız. Hani birileri diyor ya ‘Kürtlerle Türkleri eş değer göremezsiniz’. Onlara da cevap vereceğiz. Bütün Türkiye’nin halkları yan yana eşitlik mücadelesini sürdürecektir. Ne bir eksik ne bir fazla. Her birimiz bir diğerine saygı göstererek birlikte yaşayacağız. Bu kongre birlikte yaşamın perçinlendiği bir kongre olacak” diye konuştu.
Konuşmasında seçim barajına da değinen Kışanak, “Bu kongre barajları yıktığımız kongre olacak. Çok tartışılıyor barajlar nasıl aşılacak diye. Ben buradan şunu açıkça söylemek istiyorum önümüze çıkartılan bu barajları, engelleri yıkmaya kararlıyız” şeklinde konuştu.

Kışanak, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun “Kadınların en büyük kariyeri analıktır” sözlerini de eleştirerek şunları söyledi:
“And olsun ki biz kadınlar en büyük kariyerimizi sizin saltanatınızı yıkarak yapacağız. Kendi saltanatları için, egemenlikleri için kadınları yaşamın dışına ittiler, eve hapsettiler. Kadınları yönetimden, karar mekanizmalarından uzak tuttular. Kendi iktidarları uğruna toplumun yarısını köleleştirmek istediler ama bu yürüyüş kadınların özgürlük yürüyüşüdür.”