Haberler

‘Türk dostlarımdan bilgi aldım’

Haber Tarihi: 7 Oca 2015

‘Türk dostlarımdan bilgi aldım’

Beşiktaş'ın yeni transferi Alexander Milosevic, Türk basınına önemli açıklamalarda bulundu. Transfer teklifini niye kabul ettiğine ve Beşiktaş'a olan bakış açısına kadar her şeyi anlattı.

'Büyük bir adım attım’

“Anderlecht’e gitsem orada 1-2 yıl forma giyerdim. Ardından başka bir ülkeye transfer olurdum. Kariyerimde büyük bir adım atmak istiyordum ve ‘Bundan dolayı Beşiktaş’a gitmeliyim’ dedim. Beşiktaş, futbolu bırakabileceğiniz büyüklükte bir camia. Kariyerimde artık başka bir takıma transfer olmamayı, futbol hayatıma burada nokta koymayı düşünebilirim.”

‘Türk dostlarımdan bilgi aldım’

“İsveç’te futbolcu olduğunuzda Stockholm sokaklarında normal biri gibi karşılanıyorsunuz. Türk dostlarım olduğu için Beşiktaş ile ilgili bilgileri aldım. Türkiye’de özellikle Beşiktaş gibi büyük takımların oyuncularının star gibi karşılandığını biliyorum. Dostlarım İstanbul sokaklarında ilgiden adım bile atamayacağımı söyledi. Bu durum beni çok heyecanlandırdı. Beşiktaşlılar’ın özellikle sosyal medya üzerinden gösterdiği müthiş sevgi sonrası taraftara şimdiden aşık oldum.”

‘Forma yarışına hazırım’

“Beşiktaş büyük bir kulüp ve benim görev yaptığım stoper bölgesinde de önemli isimlere sahip olduklarını biliyorum. İsveç’te ligler Kasım ayında bitti, 1 haftalık tatile çıktım. Ardından 2 aydır özel antrenörle antrenmanlarını sürdürüyorum. Antalya kampıyla beraber takımıma tam olarak adapte olup sezonun ikinci bölümünde takımıma en iyi şekilde katkı sağlamak istiyorum.”

‘Türkiye Ligi’ni biliyorum’

“İstanbul’a ilk kez 2013 yılında Türkiye ile oynadığımız U21 maçında gelmiştim. İstanbul’un nasıl güzel bir şehir olduğunu o zaman fark ettim. Süper Lig’den Mersin’de forma giyen Abdul Khalili’yi İsveç’ten tanıyorum. Erkan Zengin de İsveç’ten gitti ve Türkiye’de başarılı oldu. Ben de olacağıma inanıyorum.”

Menajeri: Yönetim başarısıdır

Başarılı futbolcu adına Beşiktaş’la görüşmeleri yapan menacer Nenad Lukic ise, “Yönetim, bu süreçte son derece profesyonelce davrandı. Adeta bize nefes aldırmadılar. Çok başarılı bir politika yürüttüler ve anlaşmalar imzalandı. Bu yönetim olmasaydı, belki de Beşiktaş’a gelmeyebilirdik” dedi.

AIK formasıyla 31 karşılaşmaya çıkan 22 yaşındaki 1.91’lik stoper, takımına 3 gollük katkıda bulundu. Beşiktaş’la 3,5+2 yıllık anlaşma sağlayan Milosevic, ligin ikinci yarısı için 425 bin Euro alacak.