Haberler

“Adnan Polat Ağzımı Açık Bıraktı”

Haber Tarihi: 14 Oca 2015

“Adnan Polat Ağzımı Açık Bıraktı”

Adnan Öztürk, Mayıs ayında gerçekleşecek olan Galatasaray’daki başkanlık seçimine ve spor gündemine dair çok önemli açıklamalarda bulundu.

“Başkanlığa Adayım”

Galatasaray başkanlığına adaylığını koymasını kendine görev edindiğini söyleyen Adnan Öztürk,”Görevden kaçmak olmaz. Şu anda çok önemli başkan adayları var. Turgay Kıran ve Dursun Özbek çok önemli isimler. Dursun Özbek, Bülent Tulun ve Şükrü Ergün’le çok samimidir. Onların da bir projeleri vardır mutlaka. Ama ben başkan adayı olacağım.” diyerek adaylığını ilk kez Best FM’de açıkladı.

“En Fazla İki Aday Olur”

Her seçimden önce birçok aday çıktığını vurgulayan Adnan Öztürk, “ Galatasaray için doğru projelerdir esas olan. Ama ben 4-5 adayla girileceğini zannetmiyorum.Maksimum 2 aday olur.” dedi

“Mali Genel Kurulda Büyük Kaos Çıkar”

Ünal Aysal döneminin ibrası sırasında çok büyük kaoslar çıkabileceğini söyleyen Öztürk,” Geçmişin hesaplarını mutlaka sormak lazım. Burada kulüp içinde büyük kaoslar çıkar. Ben de adaylığımı resmen açıklarken bu kaosun içine girmek istemiyorum. Benim yönetim listemde 3-5 oy kazandırsın diye politik isimler yer almayacak. Kafamda listemi oluşturdum.” şeklinde konuştu.

“Galatasaray’ın Avrupa’ya Katılamama Tehlikesi Var”

Adnan Öztürk,” Çok ciddi anlamda düşen seyirci sayısı var, yayıncı kuruluşun da sorunları ortada. Tüm problemler göz önüne alındığında Galatasaray Avrupa’ya gidememe konusunda çok büyük risk altında. “ şeklinde konuştu.

“Faturayı Ünal Aysal’a Keserim”

Kulüplerin inişleri ve çıkışları olabileceğinin altını çizen Adnan Öztürk,” Ünal Aysal ilk seçildiğinde Galatasaray çok büyük çıkış yakaladı. Ama o çıkış bu kadar hunharca aşağıya çekildiği zaman ben faturanın tamamını Ünal Aysal’a keserim.” dedi.

“100 Yapılan Hataları 6 Yılda Ancak Toparlarız”

Adnan Öztürk başkan seçilmesi halinde mali yapıyı 3 yılda ayağa kaldıracağını söylerek,” Yaptığımız hesaplara göre 3 yılın sonunda ayağa kalkıp nefes almaya başlarız.6 yılın sonunda ise bu kulüp Dünya kriterlerine ulaşır. Ancak kimse 6 seneden önce toparlanmayı beklemesin. Bence 6 yıl 100 yılı toparlamak için uzun bir süre değil.” Şeklinde konuştu.

“Hamza Hocayla Devam Edeceğiz”

Hamza Hamzaoğlu’nun göreve gelmesinden çok memnun olduğunu ve seçilmesi halinde Hamza Hocayla devam edeceklerini söyleyen Öztürk,” Belki de alınabilecek tek isabetli karardı. İsabetli bir karar olduğunu da şu ana kadar kanıtladı. Kimse Hamza Hocayı 3-5 puan kaybetti diye eleştirmesin.” dedi.

“Adnan Polat Ağzımı Açık Bıraktı”

Başkan Adayı Adnan Öztürk geçmiş dönemdeki başkanlık yarışı hakkında,”Adnan Polat’la seçim yarışına girdiğim aman bir kez bile Galatasaray Liseliyim demedim. Adnan Polat liseli olmamasına rağmen bütün konuşmalarında arkasında Galatasaray Lisesi fotoğrafı vardı. En büyük liseli olmuştu. Hatta bir ara o kadar aşka geldi ki Galatasaray Lisesi öğrencilerini alıp Florya’da Galatasaraylılığı öğreteceğim dedi. Ben bunları ağzım açık izledim.” şeklinde konuştu.

“İnan Kıraç’ın Desteklemediği Aday Olur Başkan Olması Zor”

Adnan Öztürk,“Adnan Polat’la yarıştığımız dönemde onu destekliyordu. Aynı zamanda Ünal Aysal yönetiminin dağılmasında etkisi büyüktü. Dolayısıyla İnan Kıraç’ın beni desteklemesi söz konusu değil. Ama desteklememesi benim için problem değil mutlaka destekleyenler olur. İnan Kıraç’ın desteği olmadan başkan adayı olmak serbest ama başkan olmak zor.” şeklinde konuştu.

“Yabancı Kararının Alınış Şekli Saygısızca”

Yabancı kuralı konusunda da sert açıklamalarda bulunan Adnan Öztük,“Ben başkan yardımcısıyken bir otelde verilen bir iftarda bir anda önümde Play Off sistemini gördüm.Kimsenin fikri alınmadan bir akşamda sistem değiştirildi. Bu yabancı sınırlaması değişirken kimler yapmış bu çalışmayı? Bu konuda uzmanların görüşleri alınmadan böyle bir karar verilemez. Bunun tek amacı Türk futbolcularının fiyatını düşürmektir. Bu kararın alınış şekli saygısız, temeli yok hedefi yok, sadece futbolcu maliyetlerini düşürmek amacıyla yapılmış bir hamle. Bunlar yakışık alan işler değil. Kapıyı kapatıp bu kararı alanlar tekrar düşünsünler.” dedi.

“Ben Olsam Cuhurbaşkanlığı Sarayı’na Gidilmezdi”

Cumhurbaşkanlığı Sarayı ziyaretinin nedeninin futbol-siyaset-iş dünyasındaki ilişkileri sıcak tutmak olduğunu vurgulayan Adnan Öztürk,” Avrupa kupası kazandığında gidersin ama bu şartlar altında girmek doğru olmadı. Abdürrahim Albayrak iyi niyetiyle bir şeyler yapıyor ama ben olsam kesinlikle futbolcuların maçının olduğu bir gün Cumhurbaşkalığın Sarayı’na gidilmezdi.” diyerek görüşlerini aktardı.

“Basketbolda Küçülmek Söz Konusu Değil”

Galatasaray’ın basketbol takımına bu sezon 50 milyon dolar harcandığını söyleyen Öztürk, “Bu rakamlarda basketbol amatör branş olmaktan çıkıyor. Biz basketbol hariç diğer branşlara daha az yatırım yapacağız. Ama basketbolda küçülmek diye bir şey söz konusu olamaz.” dedi.

“Şike Davasında Sportif Anlamda Karar Verilmedi Ki!”

Şike davasıyla alakalı da konuşan Adnan Öztürk,” Sportif anlamda bir karar verilmedi ki! Fedaresyon bir karar verdi de ben mi bilmiyorum ? O dosya hala UEFA’da sürümcemede. Ben vicdanlara bakıyorum adalet sonuçta kamu vicdanının tatmin olup olmadığıyla alakalıdır. Ama benim gördüğüm kadarıyla Türkiye’de önümüzdeki 1-1,5 sene şike davası konuşulacak , yine çok ciddi gerginlikler olacak.Zaten Türk futbolu şuan gerçekten can çekişiyor bir yandan bir şey yapılmaya çalısılırken bir yandan da bunlar konuşuluyor.” dedi.