Haberler

“Türkler öldürülecek”

Haber Tarihi: 4 Oca 2015

“Türkler öldürülecek”

Almanya'da ırkçı saldırılar bitmiyor. Kuzey'inde bulunan Vestfalya kentinde okullara ve şehir meydanlarına Türkleri hedef alan ırkçı sloganlar yazdılar.

Hackenbroich ilçesinde bulunan “Leibniz Gymansium” adlı lisenin pencerelerine ve duvarlarına dün kimliği belirsiz aşırı sağcılar, “Türkler Alman olamaz” ve “Türkler öldürülecek” şeklinde yazılar yazdı, Nazilerin sembolü gamalı haç işareti çizdi.Burg adlı ilkokulun duvarına yazılan yabancıları hedef alan ‘saldırı’ yazısı da dikkat çekti. Polis, olayla ilgili soruşturma açıldığını açıkladı.

Dormagen’de 21 Aralık’ta da inşaatı devam eden Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Süleymaniye Camisi’ne benzer bir saldırı gerçekleştirilmişti. İki saldırı arasında bağ olup olmadığı araştırılıyor.Öte yandan ekim ayından beri göçmen ve İslam karşıtı eylemler yapan Pegida hareketi yarın Köln’de eylem düzenleyecek.Aynı gün düzenlenecek ırkçılık karşıtı gösterilere ise Ak Parti İstanbul Milletvekili ve AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Metin Külünk de katılacak. Pegida ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyleyen Külünk, “Pegida karşıtı yürüyüşe Avrupa’da ırkçılığa karşı yükselen sağduyu dalgasının nasıl vücut bulduğunu, tüm sivil toplum kuruluşlarının duruşlarının nasıl olduğunu görmek için katılacağım...Nefret söylemi Avrupa için risktir. Özellikle Almanya’nın bu nefret söylemlerine karşı daha ciddi tedbirler alacağına inanıyorum” dedi.