Haberler

'İlk Türk kanını kim dökecek' pankartı kan dondurdu

Haber Tarihi: 24 Ara 2014

'İlk Türk kanını kim dökecek' pankartı kan dondurdu

Sırpların öfkesi dinmiyor. Galatasaraya-Kızılyıldız karşılaşması bir Sırp taraftarın ölümüyle sonuçlanınca ortalıkkarıştı. Sırp taraftarları intikam yeminleri edip hergün bu konuyla ilgili yeni bir tehdit mesajı yolluyorlar.

Yıllardır Kızılyıldız, Olimpiakos ve Spartak Moskova taraftarları arasında bir birlik var. ‘Ortodoks Kardeşler’ altında örgütlenen taraftarlar, Türk kanı dökmeye kararlı. Cumartesi günü Sırbistan’da açılan ‘İlk Türk kanını kim dökecek’ pankartının ardından, Atina’daki Olympiakos-PAOK maçında da evsahibi taraftarlar ‘En iyi Türk ölü Türk’tür’ pankartı açtı.

18 Aralık’a hazırlanıyorlar

Hatta Kızılyıldızlılar’ın isteği doğrultusunda Olympiakos’lular ölen taraftar Ivkovic için saygı duruşunda bulunulmasını istedi. Ancak PAOK Kulübü bu karara karşı çıktı ve saygı duruşunda yapılmadı. PAOK menaceri Zournatzidis, “Bu acele alınacak bir karar değil. Olayın politik yönlerini de düşünmeliydik bu yüzden karara karşı çıktık” dedi. Öte yandan Olympiakos ve Kızılyıldızlı taraftarların, ‘Ortodoks Kardeşler’ adı altında 18 Aralık’ta yine Abdi İpekçi’de oyananacak olan Galatasaray-Olympiakos maçına gelmek için organize olmaya başladı.