Haberler

''Adeta cinnet ortamı oluştu''

Haber Tarihi: 15 Oca 2015

''Adeta cinnet ortamı oluştu''

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, gündemi ve islam dünyasını değerlendirdi. Görmez, İslam dünyasında bazı anormalliklerin yaşandığını belirterek, "Adeta cinnet ortamları oluştu. Onun için bu konularda insanlık olarak çok daha sağduyulu hareket etmemiz gerekmektedir" dedi.

“HEM YURT İÇİNDE HEM YURT DIŞINDA HERKESİN DAHA SAĞDUYUYLA HAREKET ETMESİ GEREKİYOR”
Toplantı öncesi basının sorularını yanıtlayan Diyanet İşler Başkanı Mehmet Görmez, Fransa’da 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından ilk sayısını çıkartan Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun, içeriğinden dört seçki yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi’nin tutumu ve ülke genelindeki tepkilerin sorulması üzerine, "Gerçekten insanlık zor süreçlerden geçiyor. Ben bu vesileyle bütün gazeteci dostlarımızdan, bütün sivil toplum örgütlerimizden hem yurt içinde hem yurt dışında herkesin daha teenniyle hareket etmesi, daha sağduyuyla hareket etmesi gerektiğini ifade etmek isterim. Çünkü, İslam dünyasının muhtelif bölgelerinde anormallikler var, adeta cinnet ortamları oluştu. Onun için bu konularda çok daha sağduyulu çok daha teenniyle hareket ederek, insanlığın bu tür sorunlarla bir daha karşılaşmaması için neler yapabiliriz? Ne Avrupa’da, ne Asya’da hiçbir yerde inancından ve düşüncesinden dolayı hiç kimsenin canına kıyılmamalı, hiç kimse yok edilmemeli, hiç kimse hunharca katledilmemeli. Bütün insanlık olarak bize düşen bundan sonra bu noktalar üzerinde durmaktır diye düşünüyorum" dedi.

Görmez, öğretmenler ile birlikte gerçekleştirdiği toplantıda kendilerine, 2015 yılında özellikle sınıf öğretmenlerinin öğrencilerini, hem özgürlüğün simgesi hem de kimliğin mekanları olan, sevgi mekanı, bilgi mekanı olan camilerin mihrabıyla buluşturmak istediklerini aktardı.
Türkiye’de yaşayan 8 milyon engelli vatandaşın camilere erişimi için tüm camilerde yeniden düzenleme yapılacağını dile getiren Görmez, "Cami ve kadın projemiz oldu. Camilerimizi hanımefendilerimiz için de yeniden düzenliyoruz" ifadelerini kullandı.
Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve İl Müftüsü Emrullah Üzüm eşlik etti.