Haberler

''Ali Şen 2 katını teklif etti''

Haber Tarihi: 5 Oca 2015

''Ali Şen 2 katını teklif etti''

Galatasaray'ın başarılı teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu şok bir açıklamada bulundu. Hamzaoğlu verdiği röportajda, "Aslında ben çocukluğumda Fenerbahçeliydim. Ama profesyonel yaşantı başlayınca o duygu azalıyor, kendi takımınızla oynadığınız maçlara odaklanıyorsunuz. Nerede oynuyorsanız, kalbiniz orası için atıyor" dedi.

Hamzaoğlu, Ali Şen'in Fenerbahçe Başkanı olduğu dönemde, kendisine Galatasaray'dan aldığı paranın iki katını teklif ettiğini, ancak reddettiğini de belirtti.

ALİ ŞEN 2 KATINI TEKLİF ETTİ
Fenerbahçe’nin bir teklifi oldu değil mi o dönem?

Evet, Sayın Ali Şen anlaşamadığımız günün gecesinde aradı beni, “Hamza gel hemen ben sana iki katını vereyim” dedi ama ben Galatasaray’da Hamza olduğumu, şartlarımı son ana kadar burada zorlamak istediğimi söyledim ve teşekkür ettim. O da anlaşamazsam aramamı istedi. Bu süreç transferin son gününe kadar sürdü. O arada İstanbulspor çok istiyordu, onlar haber gönderdi. Leo Beenhakker gelmişti İstanbul'a. Sol bek ihtiyacı oluşmuş, bütün Türkiye’deki sol kanat oyuncularını izlemiş kasetlerden, beni istemiş. Onun gibi bir hocayla çalışmak da benim için önemliydi. Ama yine de ben son gün, son dakikaya kadar bekledim, hiç kimse bana “Hamza gel, anlaşalım, şuraya bir imza atalım sen bu durumda kalma” demedi. Son gün de gittim ben.

ASLINDA BEN FENERBAHÇELİYDİM

Fenerbahçe’nin teklifini neden reddettiniz?

Bir yere bağlandığım zaman kolay kolay bırakabilen birisi değilim.
Tabii smokinini sarı kırmızı seçen adamdan farklı bir davranış beklemek garip olurdu.

Aslında ben çocukluğumda Fenerbahçeliydim. Ama profesyonel yaşantı başlayınca o duygu azalıyor, kendi takımınızla oynadığınız maçlara odaklanıyorsunuz. Nerede oynuyorsanız, kalbiniz orası için atıyor. Buraya transfer olacağım zaman da Yunanistan’daki Akdeniz Oyunları’ndan dönüşte Yurdeşen (Karahasan) Abi marinada bir yata götürdü bizi, kaleci Altay’la beraber. Orada hangi takımlı olduğumuzu sordu, “ben Fenerbahçeliyim” dedim. Kaleci Altay da Galatasaraylı olduğunu söyledi. Uçakla dönüyoruz, Altay’a “Sen gidersin ama benim işim olmaz, ben gelemem” dedim. Ben buraya geldim, kaleci Altay da Fenerbahçe’ye gitti bir sene sonra.

FUTBOLU GALATASARAY'DA BIRAKACAĞIMA SÖZ VERMİŞTİM
Galatasaray’ın sembol oyuncusu Metin Oktay da İzmirspor’dan gelmişti. Gelirken siz uzak geleceğe dair neler düşündünüz?

Benim geldiğim yıl Metin Oktay vefat etti, Allah rahmet eylesin, onun cenaze törenine gittik. Defnettiğimizde “ben de futbol hayatımı burada kaptan olarak noktalayacağım” diye kendi kendime söz vermiştim ama olmadı işte. Şükürler olsun ki bugün geri döndüm.