Haberler

''Alternatif oyuncular bulmalıyız''

Haber Tarihi: 30 Ara 2014

''Alternatif oyuncular bulmalıyız''

Bursaspor teknik direkötrü Şenol Güneş, kulüp tesislerinde düzenlenen basın toplantısından önemli açıklamalarda bulundu. Gündeme dair açıklamalar yapan Güneş, geçirdikleri sezon için, "Çok başarılı olduğumuzu düşünmüyorum ama toparlandığımız, yeniden yapılandığımız bir dönem oldu" dedi.
Geride kalan yılın kendisi için hem sağlık sorunlar hem de başarılanın beklentilerin altında kalmasıyla geçtiğini söyleyen Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, tüm sorunların elbet aşılacağını ve yeni yılın daha iyi bir yıl olması için çalışacaklarını söyledi. Şenol Güneş, "2014 yılının daha iyi bir yıl olmasını isterdim. Ama önemli olan ayakta kalmak. Takım için baktığımızda da aynısını düşünüyorum. Bursaspor’un beklentilerine cevap vermeyen ilk yarı oldu. Değişimler yapmaya çalıştık. Bu yıl adeta toparlanma yılı oldu. Yanlış işler var, doğrular var, yanlışları atarak doğrulara devam edecek bir anlayışın oluştuğunu düşünüyorum. Çok başarılı olduğumuzu düşünmüyorum ama toparlandığımız, yeniden yapılandığımız bir dönem oldu.

"PUAN BEKLENTİMİN ALTINDA"
15 hafta içinde aldıkları puan beklentisinin altında olduğunu dile getiren Şenol Güneş, oyunlarının karşılığını alamadıklarını söyledi. En azından 30 puan alarak zirve mücadelesinde bulunan takımlarla kafa kafaya yarışmaları gerektiğini söyleyen Güneş, "Umut veren değerlerimiz var. Daha iyi durumdayız. Oynarken keyif alıyoruz ve keyif veriyoruz. Kendi eksiklerimiz, diğer yan sebepler, kayıp puanı fazla olan takımız. Müşterek olarak karar verilecek konu bu. Ama futbolda bunlar var. Bazen beklediğinizden az puan alabilirsiniz. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Hiçbir oyuncumun ayrılmasını istemiyorum, tam tersine rekabetin olması için oyuncu katılmasından yanayım. Ligde ve kupada varız. Daha yukarı çıkacak hissi verebiliyoruz. Bu konuda iddialıyız" şeklinde konuştu.

"KAYIP PUAN TAHAMMÜLÜMÜZ YOK"
Yarın Bursa Atatürk Stadı'nda oynanacak Samsunspor ve hafta sonu oynayacakları Akhisar Belediyespor maçlarından galip ayrılabilecek güçte olduklarını söyleyen Şenol Güneş, "Her iki maçı kazanmak istiyoruz. Haddimizi de yerimizi de bileceğiz ama yukarıya çıkma inancından da asla dönmeyeceğiz. Kayıp puana tahammülümüz yok. O yüzden 2 maç da önemli. Oyuncu olarak Aziz Eraltay ligde ve kupada olmayacak. Belluschi ligde yok. Serdar, Bakambu, Şener ve Volkan’ın durumlarını değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

"BİZ BURSASPOR’A KATKI YAPMAK İÇİN GELİYORUZ, ZARAR VERMEK İÇİN DEĞİL"
UEFA'nın Bursaspor'a verdiği Avrupa kupalarından 1 yıl men edilme cezasına da değinen Şenol Güneş, "UEFA Avrupa Ligi’nde ceza aldığımız medyaya da yansıdı. Kulübün iç sorunları hepimizin sorunu. Başkan hafta sonu rahatsız olduğu için maça gelemedi, görüşemedik. Başkanla görüşüp durum tespiti yapacağız. Hedefimiz nedir, ne yapmak istiyoruz, bakacağız. Çalıştığımız süre içinde sağlıklı bir şekilde katkı yapmak istiyoruz. Şartları da gizlemeye gerek yok. Bursaspor çok açık ve nettir. Söylenmesi gereken söylenir. Biz Bursaspor’a katkı yapmak için geliyoruz, zarar vermek için değil. Ekonomik sıkıntısı bizim de sıkıntımızdır. Bunu aşmaya çalışıyoruz. Bursaspor benim değil, başkanın değil. Bursaspor'un seyirci potansiyeli ve ekonomik gücüyle birlikte daha etkili hale geleceğine inanıyorum" açıklamalarında bulundu.

"BİZİM OYUNCULARIMIZIN HİÇBİRİNİN GİTMESİNİN YANINDA DEĞİLİM"
Oyuncularla ilgili çıkan transfer haberlerini eleştiren Şenol Güneş, sezonun başında başkanla konuştuğunu, hiçbir oyuncunun gitmesini doğru bulmadığını ilettiğini söyledi. Tecrübeli teknik adam şunları söyledi:
"Herhangi bir oyuncunun transferini ticari olarak düşünürseniz bu yanlıştır. Bugün oyuncunun değeri 1 ise 6 ay sonra 1’in altında olmayacak. Bunun garantisini veriyorum. Bugün de aynı şeyi söylüyorum. Karar tabi ki benim değil. Ama fikirlerimi söylüyorum. Teknik olarak zaten istemiyorum. Direkt oynayacak oyuncuyu neden bırakayım. Bizim oyuncularımızın hiçbirinin gitmesinin yanında değilim. Ekonomik değer açısından ve gelişimleri için. Bugün 5 lira veriliyorsa daha sonra değerinin artacağını düşünüyorum. Takım kadrosunun bozulmasından yana değilim. Başkanla görüşeceğim. Ben buraya sadece antrenör olarak gelmedim. Buraya geldiğimde kendi ailem ve şehrim gibi baktım. Ameliyattan sonra idmana çıktım. Ben heyecan ve sorumluluğu hissediyorum. İyi bir maden olduğunu düşünüyorum. Gayretim var. Dağınıklık varsa toparlamak lazım. Haddimi ve yerimi bilerek katkı yapmaya çalışıyorum. Bugünkü sıkıntılarda da sahiplenirim. Ben kalsam da gitsem de doğru işleri hep söyleyeceğim. Fikrimden asla geri dönmem. Yönetime sahip çıkılmalı. Birini yok etmek üzerine olmamalı. Ben hep burada kalacak şekilde çalışıyorum. Ama yarın da gidebilirim hiç sorun değil. Oyuncu için de, başkan için de aynı şey geçerli. Gençlerle ilgili yanıltıcı görüşleriniz oluyor. Sonra olumsuz olduğunda toparlaması zor oluyor. Mesela Ozan Tufan ile ilgili. Daha önce ne kadar övgü yapılıyorsa şimdi eleştiri yapılıyor. Çok iyi bir oyuncu, çok yetenekli, umuyorum Avrupa’nın en iyi oyuncusu olsun. Aydın’ın gitmesine üzüldüm. Volkan daha da üzerine koymalı. Aynı şey Ozan, Enes için de geçerli. Belluschi’nin profesyonellik yapısı, kalitesi, Civelli’ye bakıyorum daha iyiye gidiyor. Daha üzerine koymalılar. Biz her gün eksik gidereceğiz. Hepsinin kalmasından yanayım. Ben futbolculara söyledim, kalmalarını istediklerimi söyledim. Burada mutlu olan oyuncuların ayrılması hem onlar için, hem bizim için kötü. O mutluluğu sağlayan sizin ilişkileriniz, seyircinin bakışı, bizim onlara bakışımız. Oyuncu niye gitsin buradan?"

"ALTERNATİF OYUNCULAR BULMALIYIZ"
"Kadromuzu geniş kullanamadık. Kadromuzdaki bir kaç oyuncudan verim alamadık" diyen başarılı teknik adam, "Katkı yapmıyorsa, maç kaybedince yazık oluyor. Sonucu değiştirmek için sahaya girmeli. Her mevkiye oyuncu bakmak durumundayız" diyerek şunları ifade etti:
"Sol bekte Aziz var, o iyi gidiyor. Emre var. Ozan İpek alternatif olur. Defansif sol bek, sol stoper Türk olsa iyi olur. Sağ bekte Şener var. Alternatifi Ozan Tufan var. Stoperde birkaç oyuncumuz var. Serdar, Civelli var. Ethem ve Ertuğrul geliyor. Bunun içinde stoper düşünebiliriz. Forvette Enes yeni. Son 1 aydır iyi çalışıyor. Bu maçta çok verimliydi. Daha iyi olmalı. Yaşına göre de normal karşılanmalı. Forvette Fernandao’nun durumu var. Volkan, Enes, Bakambu belki yeni bir golcü olabilir. Ortada sıkıntımız yok. Hepsi için alternatif bakılacak. Günlük düşüneceğiz. Elimizdeki kadroyu korumak zorundayız. Onun dışında şans bulamayanların da gidip şans bulması gerekiyor. Ferhat ve İbrahim konusunda da aynı şeyi konuştuk. Yaş itibariyle, oynama itibariyle sıkıntı çekiyorlar. Oynamak istiyor. Bizde oynamadığı zaman bozuluyorlar. Bu Ozan İpek için de geçerli"

"ADALETSİZLİK YAPMAYACAKSIN"
Bursaspor yönetim kurulunun Türkiye Futbol Federasyonu ziyaretiyle ilgili soruyu cevaplayan Şenol Güneş, "Federasyon başkanını severim, o da beni sever. Dost olarak sıkıntımız yok. Ben kurullarla ilgili konuşup sorunları aktarmaya çalışıyorum. Ben kulübe haksızlık olmuyorsa, her şeye razıyım. Ama o kadar can yakması oluyor ki, mantık dışı. Josue ceza aldı. Önce 1 maç, sonra 2 maç. Hukuk kurulu, kendisini gözden geçirsin. Adaletsizlik yapmayacaksın. İnsanlar artık isyan ediyorlar. Adaletsiz olmayı kabul etmiyorum. Josue’yi kontrol edemezsin. Bu adama 2 maç kasıtlı yaptı diyorsun o zaman golü de bilinçli yedik, şike yaptık. Sen buna yorum yapamazsın. Yorumla ceza olur mu? Bu kanayan yaradır. Saat ve sahayı söyledim. Ben bu işleri iyi niyetle söylüyorum. Sorunu çıkaran olarak beni gösterirsen iş başka yere gider. Galatasaray-Beşiktaş maçını niye tehir ettiler. Kriterlere uygunsa her takım ister. Düşman yaratmak isteniyor. Bizim başkanımız da onunla görüşebilir. Federasyon kurulları bu yanlışları yapmayacak. Benim şahsımı hedef alanı affetmem. Kayıplarım oldu ama mutluyum çünkü borçlu değilim. Hatta alacaklarım var" dedi.

"SÖZLEŞMELERİNİ UZATMALIYIZ"
Ozan Tufan hakkında çıkan transfer haberleriyle ilgili olarak da açıklama yapan Şenol Güneş, "Sadece Ozan Tufan değil. Yerli, yabancı hepsinin kalmasından yanayım. Bunun için de oyuncularla görüşülecek. Zaten gidemezler. Bizim oyuncularımız anlaştı bitti olamaz. Bu suçtur bir defa. Mukavelesi devam ediyor. Görüşemezsin zaten. Bunu gazeteye yazmak da suç olmalı. Gitmelerinden yana değilim. Karar vereceğiz. Yönetim de, şehir de. Fikirlerimi sizle paylaştım ve aynı şeyi başkanla da paylaşacağım. Ozan’ın da etkilenmemesi lazım. Transfer kariyerdir, paradır, değerdir. Ama bir oyuncunun asıl değeri oynadığı oyundur. Değer her zaman para eder ama parayla değer alamazsınız. Mukavelesi biten oyuncularımızla anlaşmalıyız" ifadelerini kullandı.