Haberler

''Artık şafak söküyor''

Haber Tarihi: 19 Ara 2014

''Artık şafak söküyor''

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twityter hesabından takipçilerine seslendi. Bahçeli yaptığı açıklamada, "Adalete sahip çıkmazsak, doğrunun yanında durmazsak helal ses çıkarır mı? Kırılan ahlaki, hukuki ve vicdani ölçülerimiz ak ile karayı ayırt etmemizi sağlar. Aksi halde karanın ak, akın kara olması hazin bir sondur. Alkış ve çıkarcı övgülerle soluklananlara sesleniyorum. Hak ve hukukun yağmalandığı her yerde alkış yalan, koltuk ise hüsran getirir. Fikir gövdeden müstakil değildir. Hareket fikri devam ettirir ve tamamlar. Hareketi olmayan fikir, lüzumsuz olduğu kadar beyhude çırpınıştır. Doğruluk mahcup olmayacak bir fikir, helal ve hidayet geri kalmayacak, geri düşmeyecek bir harekettir. Karanlıktan şikâyet etmek yerine, bir mum yakmanın, sorumluluk almanın vaktidir. Artık şafak söküyor, maskeli yüzler korkuyor" dedi.

"MADDEN YUKARIDAYKEN MANEN AŞAĞILARDA GEZİNENLER KAYBETTİKLERİ FAZİLETİN DERDİNE DÜŞMÜYORLAR"
MHP Lideri Devlet Bahçeli, yaptığı açıklamalarda Yusuf Has Hacip'ten alıntılar yaparak "Hepinize iyi akşamlar. İnanıyorum ki hepiniz görüyor, hepiniz izliyorsunuz; ahlak ve adalet kandilleri titriyor, sönmeyle sönmeme arasında gidip geliyor. Muhayyilesi dizginsiz, muvaffakiyeti dipsiz olan büyük bir millete zehiri şeker diye yutturmaya çalışıyorlar. Süfli arzular, nefsani istekler, dünyevi hırs ve tamahkârlıklar ön alıyor, öne geçiyor. Küstahlığın zirveleriyle zilletin etekleri arasında yuvarlananlar haysiyetlerini menfaatle değiştiriyor. Madden yukarıdayken manen aşağılarda gezinenler kaybettikleri faziletin derdine düşmüyorlar da gökyüzünde parlayan ayı kuyularda arıyorlar. Çorak toprakta ot bitmez. Yaprak dökmüş ağacın meyvesi olmaz. Vicdansız bedende, ahlaktan soyutlanmış zihinde akıl ve merhamet bulunmaz. Doğru olmak, doğrunun yanında durmak, doğru durmak dışlanıyor, mahkûm ediliyor. Buna karşılık yanlış saltanat sürüyor. Rahmetle yad ettiğimiz büyük mütefekkirimiz Yusuf Has Hacip bakınız ne diyor, gönül ve akıl telimize hikmetli sözleriyle nasıl dokunuyor. 'Doğru insan nerede olursa olsun günü kutlu olur. Doğruların gündüzü gece olmaz'. 'Hıyanet nereye ayak basarsa yararlı olan her şey oradan uzaklaşır'. 'Hain denize el atacak olsa orayı bile kurutur'. 'Zalim bir yönetici uzun müddet yönetimi elinde tutamaz. Halk zalimin zulmüne uzun süre dayanamaz" ifadelerini kullandı.

"ARTIK ŞAFAK SÖKÜYOR MASKELİ YÜZLER KORKUYOR"
Devlet Bahçeli, sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı açıklamalarda şunları kaydetti:

"Zulüm yanan ateştir, yaklaşanı yakar' Yusuf Has Hacip buyuruyor ki, adalet sudur, aktığı yerde nimet biter. Yine diyor ki, adaleti doğru yürütmek halkı zulümden korumak demektir. Ve devam ediyor. 'Zulüm ile ülke küçülür, dünya zindana döner. Adalet olursa devlet ayakta kalır, adalet yürürse devletin ömrü uzun olur' Yusuf Has Hacip sanki bugünleri anlatıyor. 'Bozgunculuk ve kötülük o kadar sesini yükseltti ki geceleri uyunmuyor' Maalesef gönüller katılaştı, diller çatallaştı. Doğruluğun kendisi uçtu gitti, kokusu kaldı.Yazık ki hayat zorlaştı, endişe çoğaldı. Hırs ve tamah arttı, huzur kaçtı. Yusuf Has Hacip yine diyor ki. 'Fakir, dul ve yetimlere şefkat gösteren yok. Dünyayı bir başka kalıba soktular da hayrete düşen kimse yok' . 'Helal büsbütün ortadan kalktı, haram arttı. Helalin sadece adı kaldı; onu da şimdilerde gören bile yok'. 'Haram kapış kapan gidiyor, ama bir türlü doyan da harama haram diyen de yok'. Harama haram demezsek helal yaşar mı? Adalete sahip çıkmazsak, doğrunun yanında durmazsak helal ses çıkarır mı? Kırılan ahlaki, hukuki ve vicdani ölçülerimiz ak ile karayı ayırt etmemizi sağlar. Aksi halde karanın ak, akın kara olması hazin bir sondur. Alkış ve çıkarcı övgülerle soluklananlara sesleniyorum. Hak ve hukukun yağmalandığı her yerde alkış yalan, koltuk ise hüsran getirir. Fikir gövdeden müstakil değildir. Hareket fikri devam ettirir ve tamamlar. Hareketi olmayan fikir, lüzumsuz olduğu kadar beyhude çırpınıştır. Doğruluk mahcup olmayacak bir fikir, helal ve hidayet geri kalmayacak, geri düşmeyecek bir harekettir. Karanlıktan şikâyet etmek yerine, bir mum yakmanın, sorumluluk almanın vaktidir. Artık şafak söküyor, maskeli yüzler korkuyor"

"ŞİDDET SAHNELERİNE KARŞI TAVIR ALMANIN ZORUNLULUK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"
Pakistan'da meydana gelen okul baskınına değinen Bahçeli, olayda hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek "Son olarak, 16 Aralık günü, Pakistan’ın Peşaver kentinde bir okula düzenlenen terör saldırısı sonucunda çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Dost ve kardeş ülke Pakistan’a başsağlığı diliyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. İslam’ın kutsal mesaj ve buyruklarıyla bağdaşmayan ilkelliklere ve şiddet sahnelerine karşı tavır almanın zorunluluk olduğunu düşünüyorum" açıklamasında bulundu.