Haberler

''Büyük saldırıyla karşı karşıyayız''

Haber Tarihi: 26 Ara 2014

''Büyük saldırıyla karşı karşıyayız''

Türkiye Cumhuriyeti ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, ölümünün 41. yıldönümünde doğduğu evde anıldı. Restore edilerek müzeye dönüştürülen evede Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İnönü hakkında açıklamalarda bulundu...

Pekdaş, açıklamalarına şöyle devam etti;

BÜYÜK SALDIRIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ
"Bugün bazı televizyonları açtığımızda İsmet İnönü’ye büyük saldırı ile karşı karşıyayız. Hiçbir milli kahramanı tarihteki yerine koymuyorlar. Cumhuriyet’in yaşaması için, ülkeyi 2’nci Dünya Savaşı’na sokmamak için büyük bedeller ödediler. Her insanı, her kurumu ve her olayı kendi zamanında değerlendirmek gerekir.

CANLARIYLA SAVAŞIN İÇİNE GİRMİŞLERDİR
Bugünden bakıp İsmet İnönü’ye saldırarak Cumhuriyet Halk Partisi’ni kötülemek kadar aymazlık yoktur. Onlar kanlarıyla, canlarıyla bir savaşın içine girmişlerdir. Dünyanın en önemli antiemperyalist savaşını vermişler ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu olan Lozan Belgesi’nin imzalanması için çalışmışlardır. Demokrasiye geçişi sağlamışlardır.

YAŞAMASINI SAĞLAMAK ZORUNDAYIZ
Türkiye’de sancısız şekilde çok partili döneme geçiş olmuştur. Emeğe saygı göstermek, vefa bilmek, büyük devlet adamlığını tescil etmek gerekir. Özellikle bugünlerde buna daha çok ihtiyacımız var. Büyük bir hukuksuzluk içindeyken anıları önünde saygı ile eğilmek onlara vefa borcumuzu sürekli dile getirmek zorundayız. Bizlerin görevi çok; onları unutturmamak, onların hep yaşamasını sağlamak zorundayız"

MÜZE EV GEZİLDİ
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezi Eğitim ve Bilim Danışma Kurulu Üyesi Ahmet Gürel de, İsmet İnönü’yü ölümünün 41. yılında doğduğu evde anmanın ayrı bir önemi olduğunu söyledi. İnönü’nün yaşamından kısa anekdotlar veren Gürel, İnönü’nün Lozan’da büyük bir devlet adamlığı başarısı sergilediğini belirterek, zor geçen görüşmeler yüzünden bir gecede saçlarının beyazladığından bahsetti. Anma töreninde 83 yaşındaki emekli tarih öğretmeni Ertuğrul Atlet de kısa bir konuşma yaparak, herkesi İsmet İnönü’ye sahip çıkmaya çağırdı. Törene katılanlar konuşmaların ardından Konak Belediyesi’nce restore edilen İsmet İnönü Müze Evi’ni gezdi.