Haberler

''Başbakan'dan özür dilediğim için...''

Haber Tarihi: 15 Ara 2014

''Başbakan'dan özür dilediğim için...''

Galatasaray Eski Başkanı Adnan Polat, suskunluğunı bozdu. Hakkında yapılan iddialara yanıt veren Polat, resmen Kulübü bombaladı. Recep Tayyip Erdoğan'dan özür dilemesine değinen Polat,

"Sponsorlukları 30 milyon Dolar'dan 230 milyon Dolar'a çıkardık. Stat açılışındaki olaydan dolayı sayın Başbakan'dan özür diledim. Oysa protestonun yoğunluğu Toki Başkanı'nın konuşmasınaydı. Özür diledim diye Galatasaray içindeki malum kesim beni yerden yere vurdu. Sonra anladım ki; şirket birleşmesinden sonra bir heyet oluşturuluyor ve beni oradan nasıl göndeririz diye plan yapılmış. Bu arada yönetim içinde üç dört kişi yönetim içinde beni sabote eden isimler oldu. İsimlerini dahi anmak istemiyorum. Sonra kongrede Galatasaray Tarihine uygun olmayan olaylar oldu. Birilerine asla hakkımı helal etmeyeceğim. Bazıları geliyor başkanım ellerim kırılsaydı da size o kongrede hayır demeseydik diye. Galatasaray'ı batma kayyuma düşme noktasından çevirdik. Bizim bu durumu toparlayamayacağımız düşünmüşlerdi. Sonra tüzük kongresi gündeme geldi. İnan Kıraç bir haber gönderdi. Galatasaray Üniversitesi'ne de imtiyaz sağla diye. Ben buna karşı çıktım ve aramız yine açıldı. 2011'de Ünal Aysal seçime girdi.

Ayrılırken tarihte ilk defa bir başkan olarak 200 imza atarak ayrıldım. Gönlümüz kırıldı elimde bir sözleşme vardı. Selçuk İnan'ın sözleşmesi vardı. Ali Dürüst ile görüştüm ve sözleşmeyi gösterdim. Sonra Ali Dürüst ile yaptığım konuşma Galatasaray'da iç barışı sağlayın dedim. Hala Galatasaray'da mahkemelik sorunlar var. Birçok hakim böyle mali ibra olup da, idari ibrasızlık olmaz diye karar verdiler. Onlardan af çıkarın ama bana iadeyi itibar verin demeyin dedim. Ertesi gün Ünal Aysal televizyona çıkıp Adnan Polat ve ekibine iadeyi itibar vereceğiz deyince ben ipleri kopardım. Galatasaray Dergisi'ni beyaz sayfa çıkardılar. Aradım ve Ünal Aysal'a biz kirli miydik? sorusunu sordum. Hayır dedi ama başkanın danışmanı Fenerbahçeli bir gazeteci aracılığıyla 1,5 milyon Dolar'lık karşılıksız çıkış kaydını ortaya attı. Sonra evimi savcılarla aradılar. O dönemde denge sağlamak amacıyla mı yaptılar bilinmez bu da oldu.

Başkan öldüğü için ben 7 sene ile yargılamaya başladılar ve sonra tek celsede beraat ettik. Bundan sonra Türker Arslan ve arkadaşları bu durumdan dolayı mahkeme gittik ifade verdik diye beni disipline verdiler. Galatasaray Tarihi'nde ilk defa bir başkanı disipline verdiler. Almanak yapıldı Türk Telekom'un resimleri var. Emek veren isimler olarak ismimizi bile yazmadılar. İstedikleri kadar silmeye çalışsınlar. Türk Telekom'un önünden geçenler beni ve arkadaşlarımı görecekler. Benim tekrar aday olacağımı düşünüp, her türlü önümü kapamaya çalışıyorlar. Benim tek sicilim var. Ali Sami Yen'e şampiyonluk kutlamasında aslan getirdiğim için.'' ifadelerini kullandı.