Haberler

''Birçok kişiye ders verdi''

Haber Tarihi: 16 Ara 2014

''Birçok kişiye ders verdi''

Eski AK Parti Milletvekili Hakan Şükür, Ergenekon davası kapsamında tutuklanan Ahmet Şık hakkında samimi açıklamalarda bulundu. "Keşke daha önce tanıyabilseydim, bu süreçte bize empati yapma şansını sağladığı için ben de kendisine teşekkür ederim" dedi.

KEŞKE DAHA ÖNCE TANISAYDIM
“Ben Ahmet Şık’ı hiç tanımıyordum, o kitabı da hiç okumadım” diyen Şükür, "Keşke daha önce tanıyabilseydim, bu süreçte bize empati yapma şansını sağladığı için ben de kendisine teşekkür ederim. Ama bugün demek ki yeni bir başlangıç olması adına böylesine güzel duruşu da tebrik ediyorum. Birçok kişiye de ders vermiş oldu” şeklinde konuştu.
Ahmet Şık’ın operasyon tweeti ve Zaman’ın özür dilemesi sorulan Şükür, şunları söyledi;

Ben Ahmet Şık’ın tweetine çok sevindim. Ben yanındaydım Ekrem Bey’in o sırada. Yani şimdi olayları o anda tahayyül etme şansımız yoktu. Hani böyle bir ifadeyle kendisine teşekkür etti ve ziyaret edeceğini açıkladı. Bu çok güzel bir şey. Dindar bir muhafazakar her şeyi bir dindardan öğrenirim dememeli. İnsani değerler üzerinden herkesten, her düşünceden öğrenebileceğimiz bir şey olduğunu belki de bu süreçte bize empati yapma şansını sağladığı için ben şanslı görüyorum kendimi.

BİRÇOK KİŞİYE DE DERS VERMİŞ OLDU
Ben Ahmet Şık’ı hiç tanımıyordum, o kitabı (İmamın ordusu) da hiç okumadım. Ama benim şahsi fikrim bu; sanki bu günler için bu gazeteciyi, bu arkadaşımızı, bu kitapla ilgili içeri girdiği söyleniyor. Hukuki sürecin ne olduğunu tam olarak bilmiyorum. Sanki bu günler için bilinçli bir projeymiş gibi onun cezaevine girmesi. Çünkü bugün baktığınızda insanlar bunun üzerinde tartışıyor. Keşke tanıyabilseydim, keşke okuyabilseydim. Kendimizi ifade edebilseydik Ahmet Şık’a. Ama bugün demek ki yeni bir başlangıç olması adına böylesine güzel duruşu da tebrik ediyorum. Birçok kişiye de ders vermiş oldu. Zaman gazetesi Washington Temsilcisi Ali H. Aslan, Şık’tan özür diledi. Ancak Ekrem Dumanlı sadece ‘çıkarsam içeriden görüşeceğim’ dedi. Belki özür meselesi bu buluşmada gerçekleşebilir. Özürü şöyle değerlendirmek lazım; özür de bir erdemdir.