Haberler

''Bu dosya tamamen boş''

Haber Tarihi: 18 Ara 2014

''Bu dosya tamamen boş''

14 Aralık operasyonunun tutuklulularından Ekrem Dumanlı'nın avukatı Gazi Tanır Adalet Sarayı önünde önemli açıklamalarda bulundu. Türk Bayrakları açılıp İstiklal Marşı söylenen adliyenin önünde halk Dumanlı'ya desteklerini gösterdi.

Kalabalığın içindeki bazı vatandaşların, 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal , Eski Başbakanlardan Adnan Menderes ve BBP'nin Merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun fotoğraflarını taşıdıkları görüldü.

"İNANIN BU DOSYA TAMAMEN BOŞ"
Ekrem Dumanlı'nın avukatı Gazi Tanır burada bir açıklama yaptı. Şüphelilerin mahkemeye sevk edildiklerini 6 saat sonra sabaha karşı öğrenebildiklerini söyleyen Tanır, "Ekrem bey gibi dünyaya malolmuş, dünyanın en büyük gazetesinin genel yayın müdürünün avukatları olarak bizler, hangi maddeyle sorgulandığını bilmiyoruz. İnanın bu dosya tamamen boş. Hukuk Fakültesi birinci sınıf talebesinin eline versen şu dosyayı, 'bu ne biçim dosya ' diyecek . Kesinlikle dosyanın içi boş. Ekrem beyi suçlayacak hiçbir şey yok" dedi.

"HUKUKA VE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE SAYGIYA DAVET EDİYORUZ"
Adalet Hukuk Derneği üyesi bir grup avukat da açıklama yaptı. Dernek adına açıklamayı okuyan Avukat Süleyman Taşbaş," Savcılık ifadesi alınan şüpheliler hakkında derhal serbest bırakılma kararı verilmesi gerekirken, makul bir gerekçe gösterilmeden ek gözaltı süreleri alınarak, haksız yere nezarethane ortamında günlerce tutuldular" dedi.
Taşbaş açıklamayı, "Cumhuriyetimizi, demokrasimizi, yargı sistemimizi, ülkemizi içine düşürdükleri bu vahim tablodan, iktidar sahiplerini sorumlu davranmaya, hukuka ve basın özgürlüğüne saygıya davet ediyoruz" diye sürdürdü.