Haberler

''Bunu dünyaya göstermemiz gerekir''

Haber Tarihi: 9 Oca 2015

''Bunu dünyaya göstermemiz gerekir''

11. Cumhurbaşkanı Abdullah gÜl, Paris'te yaşanan olayı değerlendirdi. Müslümanlar olarak Fransa'daki saldırıyı kınamamız gerektiğini söyleyen Gül, “Bunların Müslümanlıkla hiçbir ilişkisi olmadığını, hiçbir sempati duyulmadığını göstermek gerekir” ifadelerini kullandı.

Cami çıkışında Fransa’daki saldırının hatırlatılması üzerine bir açıklama yapan Abdullah Gül, “Müslümanlar olarak hepimizin çok şiddetle bunu kınamamız gerekir. Önce bir terör saldırısı. Bunun hemen Müslümanlara atfedildiğini de düşünürsek bu tepki çok daha şiddetli olarak hepimizin yapması gerekir. Avrupa’da yaşayan milyonlarca Müslüman var. Fransa’da, İngiltere’de, Almanya’da… Oranın vatandaşları ve Müslümanlık Avrupa’nın da bir parçası. Dolayısıyla Avrupa’daki Müslümanların, Müslümanca yaşayabilmesi için hepimizin dışardan çok güçlü destek vermemiz gerekir. Bu destek de bu tip terörleri çok açık şekilde kınamak, telin etmek ve bunların Müslümanlıkla hiçbir ilişkisi olmadığını, hiçbir sempati duyulmadığını göstermek gerekir” dedi.
Terör olaylarının giderek yaygınlaştığını vurgulayan Gül, “Daha önceki yıllarda da gerek mecliste, gerekse uluslararası platformlarda hep söyledim; maalesef Afganistan Akdeniz’in kıyısına geldi Suriye’deki kaostan dolayı. Dolayısıyla bu kaosun yarattığı iklimden hiç ummadık, çok sürpriz terör olaylarının gelişmesi de maalesef kaçınılmaz. Onun için herkesin çok dikkatli olması gerekiyor. Hükümetimizin, bütün güvenlik güçlerinin eminim ki çok ciddiye alıp bu terörün her yerde yansımaları olacaktır. Onun için herkesin çok dikkatli olması, çok sağlam durması gerekiyor” diye konuştu.
Abdullah Gül, Sultanahmet’teki Turizm Şube Müdürlüğü’ne yönelik gerçekleştirilen canlı bomba saldırısını da hatırlatarak, “Geçenlerde Sultanahmet’te hayatını kaybeden polis memurumuza da bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.