Haberler

''Daha ortaya çıkacak şeyler var''

Haber Tarihi: 26 Ara 2014

''Daha ortaya çıkacak şeyler var''

Yargıtay'ın örgüt davasında cezasını onadığı Hanefi Avcı'nın açıklamaları gündem olmaya devam ediyor. Avcı, katıldığı bir programda şu açıklamalarda bulundu:

DAHA YÜZDE 10'U ÇIKMADI

Cemaatin yaptığı suçların henüz yüzde 10'u çıkmadı, daha çıkacak. Daha yeni komplolar da ortaya çıkacak. Cemaate yönelik operasyonda haddin aşılmasına da karşıyım, sadece yaptıklarının hesabı sorulsun.

Hükümet çok şey yapmaya kalkabilir ama herkese hükmedemez. Hükümetin cemaate yönelik operasyonda cemaatten daha hakkaniyetli olacağını düşünüyorum. Hükümetin ve devletin, operasyonlar sürecinde yaşanan mağduriyetleri gidermesi lazım. Hükümetin bu soruşturma sürecine fazla karışması sadece yeni sorun doğurur, hükümet puan kaybeder.

EN AZ 4 5 YIL DAHA YATMAM GEREKİR
En 4-5 yıl daha yatmam gerekir. Şu anda karara karşı bizim müracaat edebileceğimiz bazı kanun yolları var. Devlete değil akla, vicdana güveniyorum. Mahkemeler yorum yaparak hukukun önünü açtı. Cemaatin özel bir kasıtla beni tuttuğu açık. Bana ceza vermek için bahane arandı. Örgüt mensubu statüsünde olduğumuz için daha dar irtibat imkanımız oldu.

Ölçüsüzlük ve sınırsızlık vardı, o gün için hukuk yoktu. Fikrin namusu olan çok insanlar vardı. Kitap yayınlandığı zaman belli medya uzak durdu. Cemaat denilen olgu sadece iktidarın karşısında bir güç değildir. Devlet kendi görevini kendisi yapması gerekir, teslim ederseniz olacağı budur. Cemaatle herhangi bir temasım olmadı. Cemaat mensubu kendi dünyasında yaşadığı sürece varlığından rahatsız olmam. Cemaat siyasi aktör olarak ortaya çıktığı için hükümetle karşı karşıyalar.

BALYOZ DAVASI

Balyoz Davası'nda ortaya çıkarılan belgelerin çoğu sahte.