Haberler

''Demirören duyarsız kalmaz''

Haber Tarihi: 14 Oca 2015

''Demirören duyarsız kalmaz''

BursasporTeknik Direktörü Şenol Güneş, Federasyona yüklendi. Başarılı teknik adam, TFF'den adalet istediğini vurgularken, ''Adaletin sembolünde gözü kapalı kadın vardır. Ama bizdeki sistemde kadın her tarafı görüyor'' dedi.

ŞÜPHEYLE BAKIYORUZ'
Federasyon olarak kupada neden G.Saray ile Beşiktaş’ın maçını erteledin? Niye diğerlerini ertelemedin? Bir sebebi olmalı. Adaletli olmak gerekiyor. Oyuncuma 2 maç ceza veriyorsun, başkasına vermiyorsun. Futbol, yok etme savaşı değildir. Adaletin sembolünde gözü kapalı kadın vardır. Ama bizdeki sistemde kadın her tarafı görüyor. Terazinin dengeli olması, kimseden etkilenmemesi gerekiyor. Büyükler zaten her konuda güçlü. Adalet sağlanırsa herkes mutlu olur. Türk futbolu zenginleşir. İngiltere’de maç seyrederken hakem hata yaparsa olumsuz düşünmüyorsun çünkü o güveni veriyor. Biz hepimiz birbirimize şüpheyle bakıyoruz. Bu, futboldaki adaletin yetersizliğinden kaynaklanıyor. Şüpheyle bakılan yerde huzur da mutluluk da olmaz. Aslında bunu sağlayacak bir milletiz ama nedense son yıllarda bazı olumsuzluklar gelişti.”

'DEMİRÖREN DUYARSIZ KALAMAZ'
"Yıldırım Demirören, futbolu sever. İşi daha çok çalışanlara bırakır. Ama ya kurulları iyi değil ya da başka şey var. Kurullar hata yaparsa, elbette TFF başkanını bağlar. Ben iyi sonuçlar alamazsam, görevime son veriliyor. Duyarsız kalamazsınız. Kaç kere söyledim. Haydi biz yaşlıyız dinlemiyorsunuz, bari genç antrenörleri dinleyin."

‘BAŞKANLAR HOCA GİBİ’
“Ülkemizde antrenör, futbolcu sendikası yok. Kulüpler Birliği, istediği kararları alabiliyor. Futbola yıllarca hizmet etmiş kişilerin genel kurullarda söz sahibi olmaları gerekir. Taban birlikleri dışlandı, kulüpler öne çıkartıldı. Bugün antrenörün, futbolcunun sesi yok. Hatta birçok başkan, antrenörün yerine geçiyor. Futbolcuyu sahneden aldığında, her şey biter. Oyuncuyla ilgili kararları, sormadan yönetim alıyor. Antrenörler, Türk futboluna damga vurdu ama futbolu yöneticiler, işadamları yönetiyor. İyi niyetliler var ama bazıları büyük zarar veriyor. İçe sinmeyen sistem yürümez, bir gün patlar.”

'YÖNETİCİLERE HESAP SORAN YOK'
"Yabancı hava atılarak alınıyor. 2 ay sonra başarısız olunca kimin aldığı belli olmuyor. Kulüplerin hepsi borçlu. Kafamızı neden kuma gömüyoruz? Acımasızca yapısal bir reform uygulanmalı. Koç şirketi zarar ederse batar. Ama kulüpler batmıyor, bir daha transfer yapıyor. Şimdi biz 3 kişi, 100 milyon liraya bir kulüp sahibi olabiliriz. Ama borca sokar, gideriz. Sistemin önünü kesmek gerek. Aziz Yıldırım, F.Bahçe’nin; Duygun Yarsuvat da G.Saray’ın sahibi olsa bakalım nasıl yönetecekler. Bizde borçların, alınan futbolcuların hesabı sorulmaz. Yap bir denetim, her şey bitsin.”

'OZAN TUFAN 20 MİLYONLUK BİR OYUNCU OLABİLİR...'
“Bursa’dan hiçbir futbolcumun gitmesini istemiyorum. Ama belli ki kulübün geçmişten kaynaklı borçları var. Ben de bu takımla Avrupa’da yarışmak istiyorum. Oyuncularımızın hepsine talep olması çok güzel. Ama bedava istiyorlar. Ozan’ın gitmesine karşıyım. Ozan’ı satsan, yerine 3-4 milyona oyuncu alabilir misin? Ozan böyle iyi giderse, 15-20 milyonluk oyuncu olacak diye düşünüyorum. Ama oynamazsa hiçbir şey olmaz.

'RECEP, SAMSUN’DA OYNAYAMIYOR'
Futbolun ticari yapısı acımasızca öne çıkınca, bazı tatsızlıklar yaşanıyor. Medya kanalıyla pazarlama tekniğini doğru bulmuyorum. Oyuncular yıpranıyor, baskı altında tutulabiliyor. Transfer görüşmeleri başkanlar arasında yapılmalı. Futbolcu etkileniyor. Salih, İtalya’ya gitti. Recep Niyaz vardı, hatırlar mısınız? Şimdi Samsun’da oynayamıyor. Ozan’ın hedefinin Avrupa olması gerek. Onun 3-4 sene eğitim dönemi var. Bu haliyle üst takımlarda yarışabilir ama böyle kendisini yıpratırsak kısa bir zaman sonra kaybedebiliriz. 10 yılda iyi bir futbolcu yaratıyoruz ama anında bitirmeye çalışıyoruz.”

'VOLKAN İÇİN KENDİME KIZDIM'
“Eldeki oyunculardan en iyi randımanı almaya çalışıyorum. Hatta Volkan’a ‘Senden Trabzon’da faydalanamadığım için kendime kızıyorum’ dedim. Allah tekrar birlikte çalışmamızı nasip etti. Her şey Volkan’ın elinde. Oyuncu isterse bu iş oluyor. Öğrencilerimin her zaman en iyi olması için çok uğraş veriyorum. Volkan’ın hayata bakışı değişti gibi. Bir takım sıkıntılar çekmiş olması da başarıyı getiriyor. Ders alıyor bunlardan. Bazıları alır, bazıları almaz. Mesela Aydın Karabulut vardı, hatalara devam etti, Sivas’a gitti.”