Haberler

''Denetim raporları sahte''

Haber Tarihi: 18 Kas 2014

''Denetim raporları sahte''

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçe görüşmelerinde futbol kulüplerinin denetimleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Futbol kulüplerinin çoğunun iflas noktasına geldiğini ve birçok sıkıntıları olduğunu kaydeden Kuşoğlu, “Federasyon tarafından yapılıyor ya denetimler denetimlerin çoğu uydurmadır sayın bakan. Denetim raporlarının çoğu doğru değildir, sahtedir gerçekleri yansıtmıyor. Hepsi sahte bu gidişle futbol kulüplerinin çoğu batacak. Futbol kulüplerinin yarını yok. Bu kadar borçlanma olur mu? Birşeyden anlamayan spordan anlamayan yöneticilikten anlamayan şirketlerinde yönetici yapılmayan birçok insan futbol kulüplerinde o büyük paraları yönetiyor. Yönetemiyorlar daha doğrusu o milyonların peşinden koştuğu o kulüpleri zora sokuyorlar, federasyonun daha fazla denetimler yapması lazım sonuç alıcı denetimler yapması lazım” diye konuştu. 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçe görüşmelerine başlandı. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bütçe ile ilgili sunumu Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç yaptı. 

Bakan Kılıç’ın sunumunun ardından milletvekillerinin görüşlerine geçildi. CHP Milletvekili Bülent Kuşoğlu, bütçe üzerine söz aldı. Futbolu spordan ziyade bir temaşa olarak gördüğünü belirten Kuşoğlu, “Temaşa yönü daha fazladır futbolun. Son senelerde son 2 yılda o temaşa yönü ortadan kalkmakta. Tribünler boş kalmaya başladı. Passolig uygulaması çok yanlış bir uygulama. İnsanlar kendilerini fişlenir gibi görüyorlar. Futbol kulüplerine baskılar var. Futbol kulüpleri göğüs reklamı alamıyor. İşverenlere uygulanan baskı nedeniyle Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi kulüpler göğüs reklamı almakta zorlanıyor. Niye o kulübe yardımcı olursanız sıkıntıya girersiniz diye baskılar uygulanıyor. Siz böyle bir baskı yapmazsınız ama böyle bir şey var. Boşuna değil tribünlerin boş kalması boşuna değil. Bunlar sıkıntılı işler. Futbol spordan çok temaşa yönü olan bir alan ama bunada siyaset müdahale ediyor. her alanıyla müdahale ediyor bu da sevimsizleşmeye başladı insanlarımızın gözünde” şeklinde konuştu. 

"ŞİRKETLERİNDE YÖNETİCİ YAPILMAYAN BİRÇOK İNSAN KULÜPLERDE BÜYÜK PARALARI YÖNETİYOR" 

Ülkemizde herkesin az çok taraftarı olduğu bir kulüp bulunduğunu hatırlatan Kuşoğlu, “Herkesin bir kulübü var son senelerde bu ilgi çok kötü bir şekilde tezahür etmeye başladı. Siyasileşti bütün kulüpler. Kulüplerin seyircileri arasında bölünmeler oldu. Sonuç olarak çok büyük zararlar, sıkıntılar verecek. Brezilya’dan 4 gol yedik 3 milyon euro para ödemişiz herhalde birçok çok spor branşında federasyonların 500 bin euro bile değildir bütçeleri, 3 milyon euro vermişiz Brezilya’ya. Niye, Fatih Terim’in keyfiyle hareket edilerek. Birçok federasyonun bu parayı rüyasında bile görmesi mümkün değil. Bu harcamalar bu kadar kolay olmamalı federasyonun denetimi olmalı. Futbol kulüplerinin çoğu iflas noktasına geldi. Birçok sıkıntılar var. Federasyon tarafından yapılıyor ya denetimler denetimlerin çoğu uydurmadır sayın bakan. UEFA kriterlerinde göre denetim yapılması lazım ve buna mali müşavirlerin mühür basması lazım. Denetim raporlarının çoğu doğru değildir, sahtedir gerçekleri yansıtmıyor. Hepsi sahte bu gidişle futbol kulüplerinin çoğu batacak. Futbol kulüplerinin yarını yok. Bu kadar borçlanma olur mu? Birşeyden anlamayan spordan anlamayan, yöneticilikten anlamayan, şirketlerinde yönetici yapılmayan birçok insan futbol kulüplerinde o büyük paraları yönetiyor. Yönetemiyorlar daha doğrusu o milyonların peşinden koştuğu o kulüpleri zora sokuyorlar federasyonun daha fazla denetimler yapması lazım sonuç alıcı denetimler yapması lazım” ifadelerini kullandı.