Haberler

''Dimdik duracağım''

Haber Tarihi: 2 Oca 2015

''Dimdik duracağım''

İtalya limanında geçtiğimiz gün yaşanan kargo gemisinin batması sonucu gemiyi terketmeyen kahraman Türk kaptan Kamil Murat Kantoğlu, bugün son yolculuğuna uğurlandı. Kahraman Türk Kaptanı'nın acılı eşi, ''Benim kocam kahraman, gemisini terk etmedi. Benim ağlamamı istemezdi ağlamayacağım. Dimdik duracağım'' dedi.İtalya’nın Ravenna Limanı’nın 2 mil açığında, geçtiğimiz pazar sabahı Belize bandıralı Lady Aziza isimli bir kargo gemisiyle çarpışan Türk kargo gemisi Gökbel battı. Kazada hayatını kaybeden Türk kargo gemisi Gökbel'in kaptanı Kamil Murat Kantoğlu’nun cenazesi dün İtalya'dan İzmir'e getirildi. Bornova Çamdibi Barboros Camii'nde bugün cuma namazına müteakip cenaze namazı kılındı.

Cenazeye Kamil Murat Kantoğlu'nun eşi Mehtap Kantoğlu, ailesi, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Bornova eski Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ve yakınları katıldı. Mehtap Kantoğlu eşinin tabutuna son kez sarılıp öpüp kokladı. Kahramanım benim diye sevdi. Kantoğlu çiftinin 4 yaşındaki kızı Tuana ve 10 yaşındaki Bora Mert çocukları cenazeye getirilmedi. Kılınan cenaze namazından sonra Kantoğlu'nun cenazesi Bornova Mezarlığı'nda toprağa verildi.

KOCAM KAHRAMAN OLARAK ÖLDÜ
Cenaze namazı öncesi konuşan kaptan Kamil Murat Kantoğlu'nun acılı eşi Mehtap Kantolu, ''Benim kocam kahraman olarak öldü. Guru duyuyorum şehit oldu eşim. Ben dimdik ayaktayım, yıkılmadım yıkılmayacağım da. Çocuklarım için ayakta duracağım. Kocam beni asla üzgün görmek istemezdi. En son kazadan bir gün önce Cumartesi görüştük. ‘Seni çocuklarımı çok seviyorum.
Hava fırtınalı burası fırtınalı, limana yanaşacağım demirliyim . Hırvatistan’a gideceğim oradan da senin yanına İzmir'e geleceğim nasipse kısa zaman sonra. Seni ve çocuklarımı çok özledim. Bu sefer bu ayrılık bana çok koydu’ dedi. Ben de dedim ki ‘Geçecek hayatım. Bu senin mesleğin. Sen bizi hiç merak etme.’ Eşim denize açılmadan önce evden çıkarken, ''Oğlum, annen ve kız kardeşin sana emanet. Dimdik ayakta duruyorsun. Onlara sahip çıkıyorsun’ demişti. Ben gurur duyuyorum kocamla, duymaya da devam edeceğim ve çocuklarımı o şekilde yetiştireceğim’’ dedi

MURAT KAPTANIN ÇOCUKLUK ARKADAŞI HALA KAYIP
Türk kargo gemisi Gökbel’de usta gemici olan ve hala kazadan sonra bulunamayan 45 yaşındaki Celal Üstün’ün kardeşi Ulvi Üstün ’’Ağabeyim Celal Üstün gemide çalışıyordu. Kazda o da vardı. Sabah aldığım habere göre pasaportları ve kimlikleri bulunmuş kendinden bir haber yok daha. Konsolosluğun söylediğine göre hava koşulların kötü olmasından dolayı havadan arıyorlarmış.
Şu an için ulaşan bir şey yok. 4 kişiye ulaşılamamış. Kim sorumlu ise bu kazadan sonuna kadar üstüne gidip şikayetçi olacağız. Bu kaza kimsenin yanına kar kalmayacak. Duyduklarımıza göre bizim yakınlarımızın bulunduğu gemi çok ikaz vermiş siren çalmış ama karşı taraf arka taraftan vurmuş. Ağabeyimle en son Cumartesi konuştuk, ‘Açıktayız çok dalga var.
Limana yanaşacağız. Pazar günü limana yanaşınca tekrar ararım’ dedi. Ama Pazartesi acı haberi aldık. Uzun yıllardır denizde çalışıyordu. Denizi seven denize aşık biriydi. Murat kaptanla çocukluktan beri arkadaşlardı. Kaderleri de bir oldu’’ dedi.