Haberler

''Dizi izleyecek vaktim yok''

Haber Tarihi: 18 Ara 2014

''Dizi izleyecek vaktim yok''

14 Aralık operasyonda gözaltına alınan eski TEM Şube Müdürü Tufan Ergüder, savcı İrfan Fidan!a 18 sayfalık ifade verdi. Ergüder'e Tek Türkiye dizisi de soruldu ve diziyi izlemediğini söyleyen Ergüder, diyaloglardan haberinin olmadığını belirtti.

"DİZİ İZLEYECEK VAKTİM YOK"
Ergüder'e "Tek Türkiye" dizisindeki karanlık kurul sahnesinde geçen Tahşiye grubuyla ilgili senaryo soruldu. Ergüder ifadesinde "Tek Türkiye" dizisini izlemediğini, dizide geçen konuşma ve diyaloglardan haberi olmadığını belirtti.

Hayatı boyunca sadece 3 dizi izlediğini sözlerine ekleyen Ergüder, “Bu dizilerin adı da Kaçak, Deli Yürek ve Lost’tur. Benim dizi izleyecek zamanım yoktur” dedi.

TAHŞİYE OPERASYONUNU ÇAPKIN BİLİYORDU
Tahşiye gurubuna yönelik operasyonda ele geçirilen ve üzerinde “Obama-Erdoğan-Barzani-Ersöz-Danıştay-Ümraniye vb” yazan dokümanın üzerinde Müfit Küçük adlı şahsın 18 farklı yerde 38 adet parmak izi olduğu Ergüder’e hatırlatıldı.

Soruşturmanın en önemli delili olan bu dokümanların üzerindeki parmak izine dair bir çalışma yapılmadığı, Müfit Küçük’ün neden araştırılmadığı da Ergüder’e soruldu. Ergüder ise bilgisinin olmadığını söyledi.

Ergüder, Tahşiye grubuna yönelik 2009 yılında emniyete gönderilen ancak araştırılmayan bir ihbar mektubundan dönemin Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın haberdar olduğunu söyledi.