Haberler

''Emek verenlere özenli yaklaşılmalı''

Haber Tarihi: 24 Ara 2014

''Emek verenlere özenli yaklaşılmalı''

Trabzonspor'da geçtiğimiz günlerde yaşanan kavgalı kongre sonrası sessiz kaldığı için eleştrilen Divan Başkanlık Kurulu sonunda bu sessizliği bozdu. Divan Kurulu yaptığı açıklamada, kulübe emek verenlere daha özenli davranılması gerektiğini ifade etti.

FAZLA ÜYE KAYDINDA YÖNETİMİ SUÇLADILAR

20 Aralık’taki olaylı kongreye ve yönetimin tüzüğe aykırı olarak fazladan üye yapmasına da değinilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Divan Başkanlık Kurulumuz 20 Aralık 2014 günü yapılan 69. Olağan Genel Kurulda yaşanan olayların, yüce kulübümüzün tarihi önemi ve dokusu ile hiç bağdaşır yanı olmadığını ve yaşanan olaylardan son derece üzüntü duyduğunu tüm camia mensupları ile paylaşmaktadır. Bu üzücü olayların yaşanmasında; ‘Divan, Denetleme ve Sicil Kurulları da ittifakın içerisindedir’ söylemlerine katılmamız mümkün değildir. Zira olumsuzluğun adresi bellidir. Tüzüğün 10-C maddesindeki üye sayısını aşan kararı veren yönetim kuruludur. Bu, kanun ve tüzük gereği böyledir. Kaldı ki, buradaki üye kayıtları aşağıdan yukarıya değil, yukarıdan aşağıya toplu kayıt yapılarak sonuçlandırılmıştır. Yani; üye başvuruları önce Sicil Kurulunca değil, Yönetim Kurulu’nun onayından geçerek, Sicil Kurulu’na gönderilmiştir. Bunun nihai çözüm yeri Medeni Kanunun 80. maddesi gereğince genel kuruldur. Ama 20 Aralık 2014 günü Olağan Genel Kurul’da diğer konular nasıl görüşülmüşse, bu konunun da onlar gibi görüşüldüğünü, her ilgilinin görüşüne sunmayı da bir görev saymaktayız.”

“KULÜBE EMEĞİ GEÇENLERE ÖZENLE YAKLAŞILMALIDIR”

Açıklamanın son bölümünde, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun eski başkanlar Sadri Şener ve Faruk Özak’a yönelik ağır ifadelerine de gönderme yapılarak, “Yaşanan ve yaşanacak süreçte kulübümüzün büyümesinde emek sahibi olanlara karşı daha özenle yaklaşması ve onların korunmasının, yüce kulübümüzü daha yücelteceği düşüncemizi büyük camia mensuplarımız ile paylaşmaktayız” ifadeleri kullanıldı.