Haberler

''En iyi hakemler bile bariz hatalar yapabiliyor''

Haber Tarihi: 16 Oca 2015

''En iyi hakemler bile bariz hatalar yapabiliyor''

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, düzenlediği basın toplantısında, hakemleri hakkında konuştu ve Cüneyt Çakır'a övgüler yağdırdı.

Birinci kategoride de 68 hakem bulunduğunu, bunlardan ikisinin ise Hüseyin Göçek ve Halis Özkahya olduğunu dile getiren Namoğlu, "Türk hakemliği uluslararası düzeyde başarılıdır diye düşünüyorum" dedi.

"EN İYİ HAKEMLER BİLE BARİZ HATALAR YAPIYOR"
Namoğlu, hakem hatalarının sadece Türkiye'de olmadığını, bütün dünyada hakemlerin hata yaptığını vurgulayarak, dünya kupasında ve şampiyonlar liginde yapılan hakem hatalarından örnekler verdi.

Dünyada en iyi hakemlerin dahi bariz hatalar yaptığını ifade eden Namoğlu, şöyle konuştu:

"Ancak bu Türk hakemlerinin hata yapacağı anlamına gelmez, gelmemeli ancak şunu bilmemiz gerekiyor. Hakem insandır. Muhakkak hata yapmaktadır. Türkiye'de de hatalar olmaktadır. Görevimiz bu hataları minimuma indirmek. İşte bu seminerlerimizin amacı da hakem arkadaşlarımızın yaptığı hataları minimuma indirmek ve sahaya çıkan takımların oynadıkları müsabakada kuralların adaletli şekilde uygulanmasını sağlamak. Bu anlamda UEFA'dan ve diğer ülkelerden gelen eğitimcilerimiz katkıda bulunmaktadır. Bu dört gün zarfında da hakem arkadaşlarımızla yapılan hataları tekrar gözden geçirip, bunların ikinci yarıda olmaması için uğraş vereceğiz. İkinci yarının daha az hatalı olması için bu eğitimlerimizi devam ettireceğiz."

DÜNYA KUPASI FİNALİNDE TÜRK HAKEM HEDEFİ
MHK Başkanı Namoğlu, Türk hakemliğinin 2015 yılı hedefinin UEFA Kupası ya da şampiyonlar liginde bir Türk'ün final yönetmesi, 2016 senesinde Avrupa Ulusal Finallerinde yine bir Türk hakeminin finali yönetebilmesi ve 2018'deki hedefin Dünya Kupası'nda bir Türk hakeminin finali yönetmesi olduğunu açıkladı. Namoğlu, bunların Türk hakemliğini ve Türk futbolunu dünyada yücelteceğine inandığını söyledi.

Takımların maç maç hedefe gittiği gibi hakem arkadaşlarının da kupa kupa şeklinde hedefe gitmeye çalışacaklarını dile getiren Namoğlu, "İnanıyorum ki bu sene bir kupanın finalinde bir Türk hakemini görmüş olacağız" dedi.

Namoğlu, diğer bir hedeflerinin şu anda elit kategoride 1 olan hakem sayısını 2'ye çıkarmak olduğunun altını çizerek, Türk hakemliğini dünyada daha faal ve talep edilen bir hakemlik haline getirmek istediklerini söyledi.

ELLE OYNAMALARDA HATA
Ligin ilk yarısında hakemlerde en fazla elle oynamalarda hatalar gördüklerini ifade eden Namoğlu, bununla ilgili standardı yakalamak için bugün çalışmalara başladıklarını söyledi.

Namoğlu, bu konuda hakemlerle detaylı bir şekilde tartışarak, standart yakalamaya çalıştıklarını belirterek, "Türkiye'de son yıllarda sporcu sağlığını tehlikeye sokan ayağa basma hareketlerinin fazlalaştığı görülüyor. Bu konuyu hakem arkadaşlarımıza görüntülü olarak anlatmaktayız. İnanıyorum ki ligin ikinci yarısında hakem arkadaşlar kontrolü daha iyi şekilde yapacaklar" diye konuştu.