Haberler

''Faizsiz kredi vereceğiz''

Haber Tarihi: 14 Oca 2015

''Faizsiz kredi vereceğiz''

Başbakan Ahmet Dvutoğlu, Ankara'da TESKOMB ''Yeni Türkiye Buluşması'nda konuştu. Ahmet Davutoğlu, esnaflara önemli mesajlar verdi.

İşte o konuşmanın satırbaşları:

Bizler sizlerin he zaman yanında olacağız. 2002'de kredi kullanan esnafımızın sayısı 60 binler ile ifade edilirken şimdi gelinen noktada bu rakam toplamda 1 milyonu aşmış durumda.

- Hortumlanan bankalar dönemi bitti. Ak Parti döneminde esnafımız rahat etti. Esnafımız bankalardan kredi çektikçe ekonomimiz daha da bereketlendi.

- Otomobil satışları 2002'de 231 bin idi, şimdi ise bu rakam 640 bin civarında.

FAİZSİZ KREDİ VERECEĞİZ
- Halkbank kredilerinde kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerde faizsiz kredi vereceğiz.

- Esnaflıkta kaybolmaya yüz tutmuş en önemli şey çırak-kalfa- usta ilişkisi. Biz bu noktada 3 yıllık ustalık belgesi olup işyeri açacak kişilere faizsiz kredi vereceğiz.

- 600 milyona çıkarttığımız Halkbankası kredilerini 150 milyon TL arttırarak 750 milyon TL'ye çıkartıyoruz.

HER AVM'DE YÜZDE 5 PAY AYIRMA ZORUNLULUĞU
- Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun'da süreç tamamlandı. Esnaf ve kültürün devamı için ne tedbir alınması gerekiyor ise aldık ve kanuna ekledik. Sizi büyüyen yapılar karşısında ezdirmeyeceğiz. Bu çerçevede AVM kriterlerini değiştirdik. Her AVM'de yüzde 5 pay ayırma zorunluluğu getirdik. Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklere ise bin 3 oranında pay zorunluluğu getirdik. Buralarda kiralarda rayiç bedelin 4/1'i oranında olacak.

- Ardı ardına yapılan indirimlere de düzenleme getiriyoruz. Çalışma saatleri konusu da kanuna eklendi. Bütün esnaf ve sanatkar odaları alışveriş günleri yapacak.

- Ustalık belgesi ile ilgili gerekli düzenlemeler yapılacak.

- KOBİ'lere G-20'de özel bir gündem ayırdık. KOBİ'ler üzerinden tanıtım yapılacak.