Haberler

''Güzel bir şey yaptılar''

Haber Tarihi: 14 Oca 2015

''Güzel bir şey yaptılar''

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Melda Onur, Paris saldırısından sonra dergiye destek amacıyla Hazreti Muhammed’in (SAV) tasvir edildiği karikatürü yayınlayan Cumhuriyet gazetesine destek verdi.

"GÜZEL BİR ŞEY YAPTILAR"
Uzun zamandır Cumhuriyet gazetesine bir ziyaret yapmayı planladığını söyleyen Onur, “Bugün onlara destek vermek için önemli bir gün olduğunu düşündüm. Güzel bir şey yaptılar. Bence Başbakanın yürüyüşe katılması kadar değerli bir şey yaptılar. Hoşgörülü olacağız. Birbirimize ve mizaha saygı göstereceğiz. Mizaha kızıyorsak mizahla cevap vereceğiz. Bunun başka bir ölçütü olamaz” dedi.

DERGİNİN KAPAK FOTOĞRAFININ YAYINLANMASI
Cumhuriyet gazetesinin Charlie Hebdo’nun kapak fotoğrafını yayınlamayacağını açıklamasını da değerlendiren Onur, şöyle konuştu: “Bir hassasiyet göstermişler. Madem böyle bir hassasiyet var o yazı işleri kadrosunun takdiridir. Ona da saygı göstereceğiz. Böyle bir şeyi yapmaları değerli. Cumhuriyet gazetesinin buna sahip çıkması çok değerli. Mizaha verilecek en güzel cevap yine mizahtır. Çok az mizah dergimiz var. Onları gözümüz gibi korumalıyız. Karşıt görüş mizah dergilerimiz de çoğalmalı. Mizaha karşı silahımızın mizah olması gerekir.”