Haberler

''Hakemleri Allah'a havale ediyorum''

Haber Tarihi: 7 Oca 2015

''Hakemleri Allah'a havale ediyorum''

Bağcılar Belediyesi Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşiye katılan Çebi, TFF'nin yabancı oyuncu sınırlaması konusunda son derece önemli bir karar aldığını belirterek, "Türk futbolunu TFF idare ediyor. Orada değerli yönetici ve teknik adamlar var. Onların böyle bir karar alırken çok tartışmış olduklarını düşünüyorum. Umut ediyorum, sonuçlarını hesaplamışlardır" dedi.

Çebi, yeni yabancı oyuncu kararıyla ilgili görüşlerini kısa bir zaman içinde siyah-beyazlı kulübün resmi yayın organlarından paylaşacaklarını kaydederek, şöyle konuştu:

"Ancak, Beşiktaş açısından değerlendirirsek, bir yıl önce çıkan 5+0+3 uygulamasına göre kendimizi organize eden bir kulübüz. Transfer politikalarımız ve futbolcularımızla kontratlarımızda da bu çerçevede hareket ettik. Ancak altı ay sonra ne değişti, bu sorgulanabilir. Herhalde bunun hesabı yapıldı. Beşiktaş Kulübü, bu konuda mağdur edilmiştir. Çıban başı olmama adına susmayı her zaman tercih ediyoruz ancak çok fazla abartmamak da gerekir."

"BU KARAR BEŞİKTAŞ'A ZARAR VERDİ"
Ahmet Nur Çebi, uygulamaya konulan kuralla Beşiktaş'ın zarar gördüğünü iddia etti.

Siyah-beyazlı kulübün yöneticisi, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu tür kararlar alındığında, hemen uygulamaya konulmaz. Konulacaksa o zaman daha evvel alınan kararların her zaman değişeceğini düşünme korkusuyla kulüplerimizi idare edemeyiz. En azından bu geçiş kademeli olabilirdi. Bugün 5+3 ise seneye 6+4, bir sonraki sene 8+6 gibi en azından 4-5 yıllık bir süreç tanınmalıydı. Bunun hemen uygulamaya konulmasını doğru bulmuyorum. Verilmiş olan karara saygımız var ancak şu ortamda bunun Beşiktaş'a zarar verdiğini düşünüyorum. Kademeli olması, hazmedilebilmesi, zaman içinde uygulanmasının daha doğruolacağını düşünüyorum."

"HAKEMLERİ ALLAH'A HAVALE EDİYORUM"
İnşaat halinde bir statları olduğunu kaydeden Çebi, Galatasaray ile oynadıkları derbi maçı konusunda, "Maalesef dışarıda oynuyoruz, kendi evimizde oynayamıyoruz. Bu handikap. Derbi öncesi, Olimpiyat Stadı'nın zeminini hazırlamak için çok gayret ettiler. Ancak yağıştan sonra, derbiyi hoş olmayan bir zeminde oynadık. Bunun dezavantajlarını görüyoruz. Taraftarlarımızdan uzakta oynamak ve onların Olimpiyat Stadı'na gelememesi, takıma destek verememesi bizi eksik bırakıyor. Taraftar olmadan, kulüplere gönül verenler olmadan başarı eksik kalıyor. İnşallah önümüzdeki seneler kendi stadımızda, taraftarımızın desteğiyle oynayacağız" ifadelerini kullandı.

Ahmet Nur Çebi, ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini anlatarak, "Stadın uzaklığı, taraftarın ulaşım sorunu nedeniyle gelememesi, hava şartları bizi olumsuz etkiledi. Bu rakip takım için de geçerliydi. Ancak hakemlerle ilgili defalarca söyledim. Birçok takım hakemlerden mağdur olabiliyor, ancak hakem hatalarının çokluğu bize çok fazla zarar veriyor. Hakemleri Allah'a havale ediyorum, biraz daha az hata yapsınlar diye" şeklinde konuştu.

Çebi, Galatasaray derbisinde Veli Kavlak'ın kırmızı kartla atılmasının derbideki kaderlerini olumsuz etkilediğini kaydederek, şunları söyledi:

"Veli'nin yaptığı bu hareketi iyi tahlil etmek gerekiyor. Veli'nin kırmızı kartla atılması, takımın derbideki kaderini olumsuz etkiledi. Ancak Veli bu tarz hareketlere defalarca maruz kaldı. Ama buna sebebiyet veren rakip takım oyuncuları, kırmızı kart görüp oyundan atılmadı. Veli, birkaç maç önce Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Adana Demirspor maçında kendisine faul yapıp kırmızı kartla oyundan atılan oyuncunun hakkını koruyarak hareketin kırmızı kartlık olmadığını söyleyen çok centilmen bir futbolcumuzdur. Böyle bir futbolcuyu bu hareketi yapmaya tevessül ettiren 62 dakika ne olmuştur, bunları çok iyi irdelemek gerekiyor."

Hakem hatalarının üst üste gelmesi ve rakip oyuncuların çok profesyonelce Veli'yi tahrik etmiş olmasının etkili olduğunu savunan siyah-beyazlı kulübün ikinci başkanı, "Veli'nin bu hareketi yapmış olması, onun tavır ve davranışlarının göstergesi değildir. Eğer bu bir mağlubiyetse burada Veli'nin olmamasının etkisi çok büyüktür. Yöneticisi olarak Veli ile gereken konuşmayı, hatta bir daha yapmaması için gereken cezayı uygulamak benim vazifemdir. Ama bu kadar centilmen bir çocuğun bu hareketi nasıl yaptığı konusunda dikkate davet ediyorum" diye konuştu.

Atiba Hutchinson'ın gördüğü kırmızı kartla ilgili olarak ise Çebi, "Aile içi konularda gerekeni yapıyoruz ve bunları tasvip etmiyoruz. Futbolcularımızın, gördükleri kırmızı kartlarla kulüplerine zarar verdikleri gerçektir. Ancak penaltı atılırken o çizgi üzerinde Atiba'dan başka bu kadar ayak varken neden Atiba kırmızı kart gördü, yine kamuoyunun takdirine bırakıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"İNŞALLAH ŞAMPİYON OLURUZ"
Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Vodafone Arena inşaatında tarihin uzadığını da kaydederek, hava şartları, mali imkanlar, iş yapan müteahhitlerin koordinasyon eksikliğiyle inşaatın biraz, hatta çok geciktiğini kabul ettiğini söyledi. Çebi, "Başkanımızın stadın bitişiyle ilgili verdiği tarihi tartışmak haddimize düşmez. Stadı yetiştirmek için ne yapmamız gerekiyor, biz ona bakarız. Temenni ediyorum, şampiyon oluruz ve o statta da Allah bize şampiyonluk tattırır diye hayal ediyorum. Bunu futbolcularımıza da söylüyoruz" diye konuştu.

"TRANSFERLERE İHTİYACIMIZ VAR"
Transfere ihtiyaçları olduğunu da dile getiren Çebi, şöyle devam etti:

"Eksiklerimiz var. Bir sağ bek arayışımız var. Stoper arayışımız var, orta sahada da bir futbolcuya ihtiyacımız var. İhtiyaçlarımızı en uygun zamanda, uygun şartlar oluşursa ocakta, oluşmazsa haziranda yapacağız. Şampiyon olmak istiyoruz, ancak verdiğimiz kararların dışına taşmayı düşünmüyoruz. Verdiğiniz kararların dışına taşmak mutluluk ve başarı getirmiyor. Verdiğimiz kararların arkasında durmak; en doğrusudur. İhtiyacımız var ve bunun peşinde de koşuyoruz. İnşallah ocak sonunda ihtiyaçlarımızı uygun bir şekilde gidermiş oluruz."

Çebi, Beşiktaş'ın Senegalli futbolcusu Demba Ba'yla ilgili olarak da "Samimi, içten, arkadaşlarıyla bu kadar çabuk kaynaşabilen bir yabancıyı ilk defa görüyorum. Gönlü çok açık, kalbi çok temiz, insana saygısı en üst safhada olan, arkadaşlık ve aile duygusu çok güçlü bir futbolcumuzdur. Bizimle beraber olması bize hem keyif hem de onur veriyor" ifadelerini kullandı.

Ahmet Nur Çebi, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile belediyenin sportif çalışmalarıyla ilgili fotoğraf sergisinin açılışını da yaptı.