Haberler

''Kabus gibiydi''

Haber Tarihi: 29 Ara 2014

''Kabus gibiydi''

Burada müşahede altında tutuldukları Antonio Perrino Hastanesi'nden taburcu edilerek, bir otele yerleştirilen kazazedeler, Akamaç ve Eğilmez burada Doğan Haber Ajansı muhabiri Esma Çakır'a yaşadıklarını anlattı. Aylin Akamaç ve Gaye Eğilmez, gemide adeta can pazarı yaşadıklarını anlattı. Kurtarılan kadınlar, eşlerinin kendileri ile birlikte helikoptere binemediğini zira önce kadın ve çocukların bindirildiğini söyledi. Kadınlar, eşlerinin nereye götürüldüklerine ilişkin henüz bilgi sahibi olmadıklarını söyledi.

Aylin Akamaç, "Can pazarı yaşanıyordu. 2 gün boyunca yangın içinde kaldık. Kadınlar ve çocuklar öncelikliydi ama yine de karışıklık oldu. Daha düzgün bir şekilde kurtarılabilirdik. Dumandan etkilenmemek için bazı hareketler yaptık. Çok kötüydü. Duman kokusu bizi çok kötü etkiledi" dedi.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE ANLATTI... "KABUS GİBİYDİ"
Yaşadıklarını gözyaşları içinde anlatan Gaye Eğilmez, "Eşimle 9 günlük yılbaşı için tura katılmıştık. Denize düşmemek için ipler gerdiler. Dalgalar çok kuvvetliydi. Yangın çok kötüydü. Beni bu sabah 5 buçukta helikopterle aldılar. O helikoptere nasıl çıktığımı da bilmiyorum. Kara dumanların arasında nasıl çıktım hatırlamıyorum. Kabus gibiydi. Eşim beni bindirdi helikoptere, sen git ben seni bulurum dedi. 24 saat sonra su attılar bize, yakalayan yakaladı. Battaniye attılar ama su sıktıkları için onlar da ıslandı. Soğukla da mücadele ettik. Dumandan dolayı hep dalıyordum, eşim beni konuşturmaya çalışıyordu, uyanık tutmaya çalışıyordu. Dün sabah da beni alabilirlerdi ama yapamadılar. Öncelikle erkek kadın demeden kendi dillerini konuşanları aldılar. Sürekli baygın gibiydim. Sabaha karşı gelen biri beni fark etmiş ve o çekti aldı beni. Eşim binmedi, kurtar kendini dedi" diye konuştu.