Haberler

''Kan sadece Paris'te akmamıştır''

Haber Tarihi: 13 Oca 2015

''Kan sadece Paris'te akmamıştır''

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yine çok sert konuştu. Bahçeli, ''"Kandil'e Türk bayrağı ama öyle ama böyle eninde sonunda dikilecektir. AKP gidecek, MHP gelecektir" açıklamasında bulundu.

İşte Devlet Bahçeli'nin konuşmasından satır başları;

"HERKESİN UMUT IŞIĞIYIZ"
-Yeter artık' diyen 75 milyonun MHP'de toplandığını görüyor, bundan da bahtiyarlık duyuyoruz.

-7 Haziran seçimleri MHP ile diğer siyaset aktörleri arasında geçecektir. Biz milletin yanındayız, milletin tercümanıyız. Biz herkesin umut ışığı, herkesin refleks paydasıyız.

-Milliyetçi Hareket Partisi, birlik ve kardeşlik ocağıdır. Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye'dir, Türk milletinin özü ve özetidir. Bizim Türkiye ile ilgili hayallerimiz, hedeflerimiz vardır.

-Hırsızdan, hainden rüşvetçiden, karaparacıdan, kaçakçıdan rahatsızlık duyuluyorsa MHP vardır, yetki ve inisiyatif almak için hazır beklemektedir.

"DİYARBAKIR BİRLİK ÇEMBERİNDEN ÇIKMAYACAK"
-İnancım odur ki vurguncunun belini Türk milleti kıracaktır.

-7 Haziran 7 bela AK Parti'den karanlık yüzlerden kurtulma günü olacaktır. İşbirlikçinin defterini Türk milleti buracaktır.

-Diyarbakır birlik çemberinden çıkmayacak bölücülerin oyununa gelmeyecektir.

"KANDİL'E TÜRK BAYRAĞI DİKİLECEKTİR"
-Kandil'e Türk bayrağı ama öyle ama böyle eninde sonunda dikilecektir. AKP gidecek, MHP gelecektir. Karar verdik yılmayacağız.
-Nüfusumuzun yarıya yakını yoksullukla mücadele etmektedir. Milyonlarca insanımızın yiyecek yemeği, yakacak kömürü yoktur.

-Türkiye'yi yolsuzluk çiftliğine çevirenler, ağır ekonomik tablonun sorumlusudur.

-Adaletsizliğin anormallik olduğunu itiraf etmeliyiz. Adalet yok olur veya zaafa uğrarsa şimdiki gibi hak ve eşitlik duygusu silinir.

-Anlaşılan işsizliğin nedeni kadınlara kesilmiş. Ümit ediyorum ki AK Parti'nin kadınlara yönelik melez ve miyop bakışına kadınlar cevabı sandıkta verecektir.

-Ak Parti milleti işsiz ve aç bıraktı. Herkesin sorunu işsizlik ve zorlu hayat şartları.

"ÇOCUKLARIN DEĞERİ PARAYLA ÖLÇÜLEMEZ"
-Yapılan yardımlar olumlu olsa da yeterli değildir. 3 çocuğu teşvik etmek amacıyla verilen yardımlar haksızlıktır. Çocukların değeri parayla ölçülemez.

-Yapılan yardımlar inandırıcı ve samimi değildir.

- Gelir seviyesi düşük olan vatandaşımızın yanında biz olacağız. Kimse yağından, tuzundan, makarnasından, kömüründen mahrum bırakılmayacaktır. Bizde yalan dolan yoktur. Verilmiş sözleri çiğnemek yoktur. Çünkü biz Milliyetçi Hareket Partisiyiz.

-Kaynağı nereden bulacaksınız diyenlere cevabımız; Hırsız ve yolsuzun yolunu keserek...

TERÖRE KARŞI ORTAK TEPKİ
-Hiç kimse sivil ve masum insanların katledilmesini haklı gösteremez. Terörün maliyeti tahrip ettiği, insan hayatına yıkıcı etkisi ile ölçülür.

-Kimden gelirse gelsin tetrör aşalık ve iğrençtir. Saldırıları hiç kuşku yok ki insanlık suçudur. Teröre kurban giden 17 kişi herkes tarafından sahiplenilmiştir.

-Fransa'da insanların teröre karşı toplu tepki göstermesi son derece yararlı olacaktır.

"KAN SADECE PARİS'TE AKMAMIŞTIR"
-Kan sadece Paris'te akmamıştır. Türkiye 10 yıllardır terörün acı yüzüyle boğuşmaktadır. Ortadoğu teröristlerin üreme bölgesi ve kaos coğrafyasıdır. Komşu ülkelerde hangi taşı kaldırsak altından ya bir kavga ya da anlaşmazlık çıkmaktadır.

-Böylesi bir iklimde sisli ortamda kimi zaman Selefi kimi zaman bölücü ve farklı nitelikteki terör örgütleri yaşama imkanı bulmuştur. Terör baronu çevreler Türk İslam dünyasına ölüm saçmıştır.

"KARAKOLLARIMIZ BASILIRKEN..."
-Fransa'daki 17 kişiye elbette üzülelim. Aynı duyarlılığı vicdani tutumu Avrupalı lider ve halklardan Kerkük, Musul, Sana, Gazze ve Mogadişu için talep etmek de en doğal hakkımızdır. Karakollarımız basılırken caniler cinayet masalarında duruyordu.

-Biz kundaktaki yavrumuzu kaybederken teröristler Paris'te dolaşmaktaydı. Avrupa'da dolaşıyorlardı. "Birkaç Mehmetçik öldü diye Meclis toplanmaz" diyen sefil zihniyet 17 kişi için koştura koştura Fransa'da soluğu almıştır. Orada İsrail'in başbakanı ile aynı safa girmiştir. Zihniyete bakınız... Teröristbaşı ile müzakere eden zihniyet teröre karşı yürümektedir. Acaba Başbakan Davutoğlu bu kafa ve vicdan bunalımını nasıl atlatacaktır?

-Başbakan'a "Günaydın" demekten başka diyeceğimiz bir şey yok. Biz yıllardır terörden bahsederken "hayal görüyorsunuz büyütüyorsunuz" diyen siyaset kirlenmişliği bugün tehdidin büyüklüğünden şikayet etmektedir.

BAHÇELİ: İKTİDAR TÜM KOZLARI KAYBETMİŞTİR
-Doğu ve Güneydoğu'dan naaş gelirken caniler yol kontrolü yaparken bir şey olmuyor da Paris'te silahlar patlayınca mı bir şey oluyor? 6-7 Ekim'de 50'ye yakın kişi ölürken tehdit olmuyor mu? AVM'lere saldırı planları önemsenmiyor mu? Davutoğlu hangi ülkenin başbakanıdır?

-Artık kabul etmeliyiz ki iktidar teröre karşı tüm kozlarını kaybetmiştir.